Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 2 FC Twente
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 26 mei 2017 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen is er op de slotdag van de play-offs om de titel van de Eredivisie Vrouwen helaas niet in geslaagd om de derde plaats te veroveren. In een duel dat grotendeels in het teken stond van afscheid nemende speelsters werd jammer genoeg met 1-2 verloren van FC Twente.

In een evenwichtig eerste kwartier meldde FC Twente zich als eerst voor het vijandelijke doel. Marthe Munsterman drong het strafschopgebied binnen en besloot uit te halen. Jennifer Vreugdenhil stond echter op de juiste plaats en kon de bal wegstompen. Helaas had de afscheid nemende doelvrouw kort daarna geen antwoord op een vrije trap van de Tukkers. Vanaf een meter of 25 vond Siri Worm de touwen: 0-1.

De periode die volgde kende een chip over de kruising van Renate Jansen en twee schoten van Ellen Jansen als noemenswaardige mogelijkheden. Na een korte drinkpauze probeerde ADO Den Haag Vrouwen middels uitbraken gevaarlijk te worden. De speelsters wisten elkaar uitstekend te vinden, maar jammer genoeg strandden de mogelijkheden telkens rondom de zestien. Lindsey Keizerweerd zorgde voor het meeste gevaar met een lage voorzet vanaf de rechterflank. Helaas was de thuisploeg net niet bij machte om de gelijkmaker te forceren. Niemand kon de voorzet benutten.

Aan de andere kant van het veld leidde Maud Roetgering een kans voor FC Twente in, maar Ellen Jansen was net niet snel genoeg om de bal bij de tweede paal in een leeg doel te tikken. Vervolgens verdween een lob van afstand van Mijke Roelfsema nipt over het doel van Barbara Lorsheyd. Het betrof de laatste kans voor rust, waarin Rob Reijenga door de KNVB werd benoemd tot lid van verdienste. Dit vanwege zijn 10-jarige bijdrage als bestuurslid van ADO Den Haag Vrouwen.

Het begin van de tweede helft beloofde veel goeds voor de resterende minuten. Ellen Jansen had de bal voor het intikken, maar trof Priscilla Mesker op haar weg. Laatstgenoemde rende in volle sprint naar haar eigen doel om daar de bal van de doellijn te werken en bleek hierin succesvol. Kort hierna leek de aansluitingstreffer van de Hofstedelingen in de maak, waar het niet dat Keizerweerd de bal in een één-op-één met Lorsheyd net niet in de rechterhoek kon prikken.

Vlak nadat het Haagse Kwartiertje was aangebroken, stelde een venijnig schot van Marthe van Erk de verdediging van FC Twente tevergeefs op de proef. Acht minuten voor tijd had zij haar vizier echter wel op scherp staan. Na geklungel in de verdediging van FC Twente was het een koud kunstje om van dichtbij raak te schieten: 1-2. Wetende dat een gelijkspel voldoende zou zijn om de derde plek te veroveren bleef ADO Den Haag Vrouwen op zoek gaan naar een doelpunt. Helaas viel deze treffer niet meer.

Wat het laatste play-offduel van het seizoen van extra cachet voorzag, waren de publiekswissels van Michelle Vrieling, Vreugdenhil en Hélène Heemskerk. Zij speelden vandaag hun laatste wedstrijd voor de mooiste club uit de Eredivisie Vrouwen, hetgeen ook gold voor basisspeelsters Mijke Roelfsema en Keizerweerd en invalsters Isa Pothof en Jessie van Leeuwen. Zonder hen zal ADO Den Haag Vrouwen komend seizoen moeten proberen om de prestaties van deze voetbaljaargang te evenaren of zelfs te verbeteren. Wij hopen dat u er dan (weer) bij bent om onze dames naar de zege te juichen.

Karakteristiek:

ADO Den Haag Vrouwen – FC Twente 1 - 2 (0 - 1)

Scoreverloop: 15. Siri Worm 0-1, 56. Renate Jansen 0-2, 82. Marthe van Erk 1-2

Scheidsrechter: Vivian Peeters

Aantal toeschouwers: 329

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil (74. Isa Pothof); Yvette van der Veen, Hélène Heemskerk © (86. Jessie van Leeuwen), Mijke Roelfsema, Priscilla Mesker; Eline Koster, Michelle Vrieling (64. Nadine Noordam), Carmen Simonis; Lindsey Keizerweerd, Marthe van Erk, Sharona Tieleman

FC Twente: Barbara Lorsheyd (72. Jade Adan); Licia Darnoud, Danique Kerkdijk, Siri Worm, Bente Jansen; Marthe Munsterman, Sabrine Ellouzi (59. Cheyenne van den Goorbergh), Sherida Spitse; Maud Roetgering © (69. Anouk Borgman), Renate Jansen, Ellen Jansen