Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 2 SC Telstar
  • Eredivisie Vrouwen
  • Vrijdag 20 mei 2016 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen heeft in haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2015-2016 een nederlaag geleden. Thuis tegen Telstar werd een 1-0 voorsprong laat uit handen gegeven: 1-2.

De laatste competitieronde van het seizoen 2015-2016 stond voor de vrouwenploeg van ADO Den Haag louter in het teken van het behalen van een goede generale voor de bekerfinale tegen Ajax van zaterdag 28 mei (18:30 uur). Met een voorsprong van zeventien punten op nummer vijf Telstar en een achterstand van elf punten op nummer drie PSV was er voor de equipe van Alex Scholte en Marcel Valk immers geen positiewijziging meer mogelijk op de ranglijst van de Eredivisie Vrouwen.

In een eerste helft waarin zowel ADO Den Haag Vrouwen als Telstar een tamme indruk maakte, creëerde de thuisploeg slechts een tweetal kansen. Al vroeg in het duel kwam Pia Rijsdijk een teenlengte tekort nadat Kirsten Koopmans op de rechterflank een scherpe voorzet had afgeleverd. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Lineth Beerensteyn - die haar honderdste officiële wedstrijd voor de groengelen speelde - de bal na een fraaie individuele actie bij Dominique Bruinenberg, wiens schot naast ging.

De formatie uit Velsen-Zuid deed niet onder van ADO Vrouwen. Scoren deed het echter niet en dat is iets wat de thuisploeg na 58 minuten wel lukte. Een mooie steekbal van Bruinenberg werd rond de middenlijn gecontroleerd door Beerensteyn. De 19-jarige aanvaller rende vervolgens haar directe tegenstandster voorbij alsof ze er niet stond, dribbelde de vijandelijke zestien in en schoot de bal snoeihard en met uiterste precisie in de verre hoek: 1-0. Een kroon op haar jubileumwedstrijd.

Nog geen tien minuten later stonden de bezoekers bijna weer op gelijke hoogte. Babiche Roof kopte bij de tweede paal bijna een voorzet van Katja Snoeijs in het Haagse doel. Het scheelde slechts een metertje. Diezelfde Roof probeerde het daarna van afstand. Gelukkig wist Jennifer Vreugdenhil zich ditmaal met een schitterende duikredding in positief opzicht te onderscheiden. Zo maakte Nikki Ridder bij haar (basis)debuut voor ADO Den Haag Vrouwen nog altijd aanspraak op een clean sheet.

Waar het 'Haagse kwartiertje' normaal gesproken een garantie voor succes is, daar ging het deze keer volledig mis voor de club uit de Hofstad. Een verdedigingsfout kwam de groengelen na 79 minuten duur te staan, want Roof stond daardoor plots oog-in-oog met Vreugdenhil. Een schot in de verre hoek betekende 1-1 en alsof dat niet erg genoeg was, trok Telstar het duel ook nog eens naar zich toe. Zes minuten voor het einde schoot Katja Snoeijs de bal hard in de korte hoek: 1-2.

Door de nederlaag is ADO Den Haag Vrouwen het seizoen geëindigd met een totaal van 34 punten (tien winst, vier gelijk, tien verlies). De pijlen kunnen nu volledig worden gericht op de bekerfinale van zaterdag 28 mei. Ajax, dat vandaag de titel moest laten aan FC Twente, bezoekt dan het Kyocera Stadion.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – Telstar 1 - 2 (0 - 0)

Scoreverloop: 58. Lineth Beerensteyn 1-0, 79. Babiche Roof 1-1, 84. Katja Snoeijs 1-2

Scheidsrechter: Richard van de Rest

Aantal toeschouwers: 572

Gele kaart: 71. Hélène Heemskerk

Opstellingen:

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil; Nikki Ridder, Hélène Heemskerk ©, Kim Dolstra (46. Mijke Roelfsema), Sharona Tieleman; Dominique Bruinenberg, Nadine Noordam, Michelle Vrieling; Lineth Beerensteyn, Pia Rijsdijk (73. Jessie van Leeuwen), Kirsten Koopmans (66. Maartje Looijen)

Telstar: Barbara Lorsheyd; Myrusha Victoria, Romy Scherpenzeel, Aaike Verschoor ©, Amy Visser; Sharon Kok, Sanne van der Velden (56. Kim de Wit), Babiche Roof; Chelly Drost (78. Anna Ursem), Katja Snoeijs, Suzanne Admiraal (90. Jip van de Nesse)

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Peter Looijen