Terug naar resultaten
ADO Den Haag 2 - 0 Club Brugge KV
  • Beneleague
  • Vrijdag 20 maart 2015 19:30u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag Vrouwen is er voor het eerst in de geschiedenis in geslaagd om Club Brugge Vrouwen op de knieën te krijgen. Zonder zelf in de problemen te komen gaf de equipe van trainer Marcel Valk een vervolg aan de 5-1 bekerzege die een week geleden werd behaald in het Kyocera Stadion: 2-0.
In de laatste vier wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen werden telkens zes of meer doelpunten gemaakt. Wat dat betreft kon thuis tegen Club Brugge Vrouwen opnieuw een doelpuntrijk onderonsje worden verwacht. De West-Vlaamse bekerfinalist wilde alles op alles stellen om in de Hofstad een zesde competitienederlaag op rij te voorkomen, terwijl ADO Den Haag Vrouwen er alles aan was gelegen om eindelijk eens een keer te triomferen in een duel met Club Brugge Vrouwen.

ADO Den Haag Vrouwen en Club Brugge Vrouwen deden in de beginfase niet bepaald aan klantenbinding. Een lobballetje van Michelle Vrieling werd eenvoudig opgevangen door keepster Jana Vanhauwaert en een stiftballetje van Kay Cuvelier werd van de lijn gehaald door Hélène Heemskerk. Het waren de enige twee kansen die het eerste kwartier van spanning voorzagen.

Na een openingsfase met wat verdedigende slordigheidjes kroop ADO Den Haag Vrouwen halverwege de eerste helft wél uit haar schulp, wat na een aantal mislukte schotpogingen resulteerde in een verdiend doelpunt. Snelheidsduivelin Lineth Beerensteyn zette middels een sprint haar belangrijkste wapen in, gaf de bal voor toen zij op rechts de achterlijn bereikte en legde de bal panklaar voor Franca van de Kuilen, die van dichtbij eenvoudig de 1-0 in het doel kon tikken. Club Brugge Vrouwen was in de eerste helft in geen velden of wegen te bekennen. Daarentegen verscheen ADO Den Haag Vrouwen wél voor het vijandelijke doel, al bleef het bij halve mogelijkheden.
Het tweede bedrijf opende met een grote kans voor ADO Den Haag Vrouwen. Beerensteyn schoot de bal snoeihard op de linkerpaal, waarna Marelle Worm de bal voor het intikken had. Laatstgenoemde schrok echter van de kans die zij geboden kreeg, kwam ongelukkig in aanraking met de bal en schoot over het doel van Club Brugge Vrouwen. Niet veel later had Van de Kuilen de margeverdubbeling op haar schoen, waar het niet dat zij uit scoringspositie werd teruggefloten vanuit buitenspelpositie.

Een aanval over de linkerflank via Vrieling en Yvette van der Veen kwam daarna terecht bij Beerensteyn, die zodoende een kans van jewelste kreeg. Oog-in-oog met Vanhauwaert schoot zij de bal over het doel van Club Brugge Vrouwen, een misser waarvoor zij zich luttele minuten later zou revancheren toen ze vanuit een steekbal van Vrieling wél koelbloedig bleef in de één-tegen-één met de keepster van de uitploeg. Beerensteyn omspeelde Vanhauwaert en scoorde in een leeg doel: 2-0.
Het 'Haagse kwartiertje' opende met een strakke voorzet van Renate Jansen, die net niet terechtkwam bij invalster Vesna Veltrop. Vervolgens kreeg ADO Den Haag Vrouwen nog een handvol mogelijkheden, waaronder dotten van kansen via Veltrop en Beerensteyn. Tussentijds kreeg Club Brugge Vrouwen haar enige kans. Gelukkig voorkwam captain Paola van der Veen de aansluitingsgoal door de bal van de doellijn te koppen. Doelpuntrijker dan 2-0 werd het zodoende niet in Den Haag.

ADO Den Haag Vrouwen hervat de BeNe League aanstaande vrijdag (19:30 uur) met een uitwedstrijd tegen PSV/FC Eindhoven. Vervolgens breekt een competitievrije periode aan. Pas op vrijdag 17 april (19:30 uur) treedt de huidige nummer vier weer aan in de BeNe League, dan thuis tegen Lierse SK.

Karakteristiek

ADO Den Haag Vrouwen – Club Brugge Vrouwen 2 - 0 (1 - 0)

Scoreverloop: 24. Franca van de Kuilen 1-0, 69. Lineth Beerensteyn 2-0

Scheidsrechter: Groot, de S. R.

Aantal toeschouwers: 657

Gele kaarten: 50. Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag Vrouwen)

Opstelling

ADO Den Haag Vrouwen: Jennifer Vreugdenhil, Hélène Heemskerk, Paola van der Veen ©, Yvette van der Veen, Lineth Beerensteyn, Renate Jansen, Tessa Oudejans, Franca van de Kuilen, Michelle Vrieling, Marelle Worm, Sharona Tieleman (65. Vesna Veltrop)

Club Brugge Vrouwen: Jana Vanhauwaert, Tine De Caigny, Frauke Timmerman, Nicky Van den Abbeele ©, Jana Coryn, Silke Demeyere (53. Celine Vandekerkhove (79. Elle Decorte)), Barbara Lezy, Kay Cuvelier (46. Anne-Lore Scherrens), Ellen Lagrange, Jassina Blom

Auteur: Mitchel Pronk
Fotografie: Julian Lukassen