ADO Den Haag 0 - 3 Heracles Almelo
  • Maandag 06 maart 2023 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft kostbare punten laten liggen in het thuisduel tegen Heracles Almelo. Net als in de uitwedstrijd ging de Haagse ploeg met duidelijke cijfers onderuit: 0-3 werd het in het Bingoal Stadion. Dankzij de nederlaag verliest ADO Den Haag tevens de koppositie in de derde periode.

Voor het duel tegen Heracles Almelo keerde Denzel Hall terug in de wedstrijdselectie en voor hem was er meteen basisplek weggelegd. Datzelfde gold niet voor Finn van Breemen, die vanwege een blessure nog steeds niet inzetbaar was. Daardoor stond Werker, net als tegen PSV, in het centrum van de defensie. Verder koos trainer Dick Advocaat voor de vaste namen van afgelopen competitiewedstrijden.

lr230306ab18204

Door het resultaat van Almere City FC van afgelopen vrijdag (0-1 winst) wist ADO Den Haag wat het op deze maandagavond te doen stond. Alleen een overwinning zou genoeg zijn om de eerste plek in de derde periodestand te behouden. Met nog maar één duel te gaan na vanavond zouden drie punten zeker geen overbodige luxe zijn.

Voor beide ploegen stond er voorafgaand aan dit duel genoeg op het spel. Heracles Almelo is nog volop in de race voor het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie en om aan te haken bij de koploper PEC Zwolle hadden de Heraclieden ook een zege nodig. In de beginfase bleek wel dat de bezoekers kwamen om te strijden voor een zege en niets minder. Meteen nam de ploeg van trainer John Lammers het initiatief en dat resulteerde na zes minuten in het eerste speldenprikje. Hansson, de huidig topscorer van de competitie, stuitte met zijn schot op Stevens, die prima gepositioneerd stond.

De volgende kans voor de Almeloërs werd wel gepromoveerd tot doelpunt. Na een afgeslagen vrije trap kreeg Hansson de bal voor de voeten en de Zweed bracht zijn teamgenoot Laursen in stelling met een hoge voorzet. Laatstgenoemde won het kopduel en knikte raak: 0-1. Dit was bepaald niet de start die ADO kon gebruiken. Tien minuten later leek het zelfs nog een stapje erger te worden, maar Armenteros zijn schot rolde naast. Daar ging echter wel een goede en snelle aanval aan vooraf waar de Haagse defensie alleen maar achter de bal aan kon lopen.

lr230306ab18001

In het eerste half uur kon de thuisploeg niet echt een vuist maken. Zo nu en dan probeerde de Haagse ploeg toe te slaan via de flanken en daarbij gebruik te maken van de snelheid van buitenspelers Sleegers en Severina. Dat had nog niet het gewenste effect in de eerste helft. ADO Den Haag wist geen enkele keer op doel te schieten. De voorsprong van Heracles Almelo was op basis van het spelbeeld een realistische afspiegeling.

Naarmate de rust dichterbij kwam, werd de Overijsselse formatie steeds gevaarlijker. Het was tien minuten voor tijd aan doelman Stevens te danken dat de marge niet werd verdubbeld. De goalie uit Hoorn had een uitstekende redding in huis op een schot van doelpuntenmaker Laursen. Ook in de 39e minuut pakte Stevens een zwabberbal van Rente goed uit de hoek, maar luttele seconden later moest de keeper toch nog vissen. Hoogma profiteerde van een situatie waarbij Stevens het niet lukte een laag schot te klemmen en de bal voor de voeten van de Almelose verdediger kwam. Het was tekenend voor de ongelukkige eerste helft van de Hagenaars.

lr230306ab23065

ADO Den Haag kwam in de tweede helft anders de kleedkamer uit. De ploeg ging aanvallender spelen met het inbrengen van Zwarts in plaats van Esajas en meteen zette geel-groen druk op de tegenstander. Desondanks was na tien minuten spelen in de tweede helft de grootste kans voor Heracles. Na een razendsnelle counter haalde Hansson hard uit en spatte zijn inzet uiteen op het aluminium. Zodoende bleef de thuisploeg in de wedstrijd en scandeerde het publiek ‘alles of niets’. Onder dit credo vervolgde ADO het ingeslagen pad naar het doel van Brouwer. Toch beet de thuisspelende ploeg zich keer op keer stuk op de vijandelijke achterhoede en had het veel moeite een gaatje te vinden.

Met het naderen van het Haags Kwartiertje was het nog niet gelukt om de aansluitingstreffer te produceren. Het was een reden genoeg voor Advocaat om nog een wissel door te voeren. Sleegers verliet het veld en voor hem in de plaats kwam Catic. Helaas bleek het ook na de wissel nog lastig om tot kansen te komen en bleef Heracles relatief eenvoudig standhouden. Toen de uitploeg uit een counter zelfs nog de 0-3 wist te maken was het duel definitief op slot gegooid. Vanavond zat het er simpelweg niet in voor ADO Den Haag en was er op de 0-3 overwinning niet veel af te dingen.