FC Den Bosch 0 - 0 ADO Den Haag
  • Zondag 26 februari 2023 12:15u
  • De Vliert

ADO Den Haag heeft in een gezapig duel met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Den Bosch. Er viel weinig te genieten en de kansen waren er gering, ook al hadden de bezoekers een licht overwicht over de gehele wedstrijd bekeken. Helaas lukte het de Hagenaars niet om het om te zetten in een doelpunt en laat de Haagse ploeg belangrijke punten liggen in de strijd om de derde periodetitel.

Voor dit belangrijke duel in strijd om de derde periode kon trainer Dick Advocaat niet beschikken over Wentges, Bilate en Hall die er vanwege een blessure niet bij konden zijn vandaag. Daarnaast was Werker niet meegereisd naar Den Bosch vanwege ziekte. De spoeling achterin was dus al dun voorafgaand aan de confrontatie met FC Den Bosch en dat werd nog erger. Boy Kemper voelde zich niet lekker bij de warming-up en kon daarom niet aan de start verschijnen. Absalem moest zich zodoende op het laatste moment opmaken voor een basisplek.

lr2302261rl0178

Op een zonnig, maar waterkoude zondag ging het duel stipt om 12:15 uur van start in Stadion De Vliert. Helaas moesten de Hagenaars het doen zonder de steun van de eigen supporters. Een week eerder besloten de lokale autoriteiten namelijk dat het uitvak gesloten bleef. In de beginfase was het FC Den Bosch dat het betere van het spel had. Die fase duurde krap tien minuten voordat ADO Den Haag wat beter in de wedstrijd kwam. Prompt leidde dat tot een goede kans via Severina die zijn snelheid gebruikte om zijn directe man te passeren en het vijandelijke strafschopgebied in te lopen. Twee Bosschenaren gingen in de achtervolging en brachten samen de Haagse buitenspeler ten val vlakbij het keepersgebied. Volgens scheidsrechter Van Boekel was het niet genoeg voor een strafschop. Niet veel later werd Severina voor de tweede keer gevloerd in het penaltygebied en ook daar oordeelde Van Boekel hetzelfde.

Het was geen enerverende eerste helft waarbij beide ploegen het publiek niet konden bekoren door het geringe aantal kansen. Slechts één schot op doel kon er worden geteld na 45 minuten spelen. Het was in ieder geval duidelijk dat de bezoekers na rust van een ander vaatje moesten gaan tappen om de drie punten mee te nemen naar Den Haag.

lr2302261rl0217

ADO Den Haag ging onveranderd van start in de tweede helft, al liepen vanaf het begin een aantal spelers warm voor een eventuele invalbeurt. Na zes minuten kon ADO het eerste gevaar creëren. De man van het enige schot op doel voor rust was nu ook verantwoordelijk voor de eerste kans in de tweede helft. Dit keer kon Verheydt van dichtbij koppen en had FC Den Bosch-aanvoerder Van der Steen een prima redding in huis. In de eerste fase van het tweede bedrijf had ADO Den Haag een licht overwicht. Tot grote uitgespeelde kansen leidde het in eerste instantie niet. Halverwege de helft kreeg de Haagse ploeg een hoekschop en daar kon Esajas uit koppen. Opnieuw was het Van der Steen die zijn doel prima verdedigde.

Hoe verder de wedstrijd vorderde, hoe meer het erop ging lijken dat er niet meer gescoord zou gaan worden. Zowel de thuis- als uitploeg konden amper gevaar stichten en daarnaast was het tempo de gehele wedstrijd laag. Een gelijkspel is niet waar ADO voor kwam en had het toch echt een doelpunt nodig.

lr2302261rl0022

Iets meer dan vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd leek ADO wederom een prima kans te krijgen. Verheydt probeerde echter met zijn hand binnen te werken en werd dit bestraft met een gele kaart. Hierna kwam Kemper toch nog binnen de lijnen. Van tevoren moest de aanvoerder zich nog laten vervangen, maar was hij toch fit genoeg om de laatste minuten mee te doen. Behalve een laatste nog goede voorzet van de invaller liep ook deze aanval tot niets uit en moest ADO Den Haag genoegen nemen met één punt.

Donderdag gaat de ploeg van Dick Advocaat op bezoek bij PSV voor de kwartfinale van de TOTO KNVB beker. Maandag 6 maart wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. ADO Den Haag heeft nog altijd één punt voorsprong in de derde periode met nog twee wedstrijden te spelen.