ADO Den Haag 0 - 1 Roda JC
  • Woensdag 16 november 2022 20:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft in het eigen Bingoal Stadion een vervelende nederlaag geleden. Dylan Vente maakte tien minuten voor het einde het enige doelpunt in een verder weinig enerverend duel.

ADO Den Haag begon dit duel tegen Roda JC Kerkrade, na een aantal wedstrijden met vijf verdedigers gespeeld te hebben, weer in een 4-3-3-formatie. Absalem was wegens zijn rode kaart tegen Telstar geschorst. Zijn afwezigheid betekende de rentree van Carlson die voor het eerst op de linkerkant achterin mocht beginnen. Op het middenveld keerde Breinburg weer terug van een blessure en ook Verheydt keerde terug van zijn schorsing. Als buitenspelers stonden Severina en Catic opgesteld.

lr221116pwa0019

De bezoekers begonnen sterker aan de wedstrijd. Tot grote kansen leidde het offensief van de Limburgers echter niet. In de dertiende minuut volgde pas de eerste doelpoging. Deze kwam van de voet van Daneels, die dus voor het eerste gevaar in dit duel zorgde. Een minuut later was ook ADO Den Haag voor de eerste keer gevaarlijk. Severina stuurde Catic diep. De rappe buitenspeler liep vervolgens het vijandelijke doel tegemoet, maar zag zijn poging stranden.

Het eerste kwartier had Roda een licht overwicht, daarna kwam ADO beter in het duel. In de 26e minuut leidde een prima voorzet van Carlson en harde kopbal van Verheydt bijna tot een goal. Doelman Nicolas stond echter goed opgesteld en kon de bal keren. Twee minuten later waren er meerdere spelers van ADO Den Haag in het Limburgse strafschopgebied te vinden en Verheydt kon meerdere keren koppen, al bleef de bal rond de penaltystip hangen. Uiteindelijk eindigde de bal bij Catic die geen kracht kon zetten achter de bal en dus zacht naast kopte.

lr221116pwa1005

In de fase hierna volgde weer een sterkere fase van de ploeg van trainer Jurgen Streppel. Het was duidelijk een wedstrijd die meerdere kanten op kon, al was het spel niet om over naar huis te schrijven van beide kanten. Eerst werd een schot goed geblokt door Van Breemen waardoor deze naast rolde. Vervolgens voorkwam Wentges met een puike redding een tegendoelpunt toen Feyenoord-huurling Hartjes in de zestien een poging deed.

Na rust keerden dezelfde elf spelers van ADO Den Haag terug op het veld. Roda JC ging weer vliegend van start en was al snel twee keer dicht bij een doelpunt. Het signaal kwam aan bij de Haagse ploeg, want na acht minuten in de tweede helft nam Esajas een afvallende bal heerlijk op de pantoffel. Nicolas bracht redding met een goede reactie op de harde volley van de jongeling op het middenveld. De Limburgse ploeg nam vervolgens het heft weer in handen en minuut 66 was het heel dichtbij de 0-1. Postema raakte de lat met een leep wippertje.

Toen Bilate en Reinders net voor het Haags kwartiertje het veld in waren gekomen was de wedstrijd al een tijdje gezapig. Er was aan beide kanten veel balverlies, het spel bevatte weinig tempo en nog minder kansen waren er te noteren. De wissels veranderden daar weinig aan. Tien minuten voor tijd was er weer heel even een moment van opwinding toen Reinders de bal in bracht en Verheydt het van dichtbij probeerde en daarmee de doelman weer eens testte.

lr221116pwa1322

Ondanks dat het er niet zo uit zag werd er toch gescoord. Helaas was dit wel Roda JC Kerkrade dat via Vente op 0-1 kwam met een beheerst schot vanaf zestien meter. Een keiharde klap voor ADO Den Haag dat al weken snakt naar een overwinning. In de laatste fase van de wedstrijd werd het nog even verhit met een opstootje. Vijf minuten blessuretijd kwamen erbij en ADO Den Haag zette meteen aan. Helaas lukte het niet meer om de gelijkmaker te maken en gingen de punten mee naar Kerkrade.