Terug naar resultaten
Willem II 1 - 0 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 02 september 2022 20:00u
  • Koning Willem II stadion

ADO Den Haag heeft geen vervolg kunnen geven aan de sterke 4-0 zege van afgelopen zondag. In Tilburg ging de Haagse ploeg met 1-0 onderuit. Het was een moeizaam duel met vele slordigheden over en weer. Het duel werd uiteindelijk beslist door een onfortuinlijk moment in de tweede helft. De Leeuw schoot via het hoofd van Asante raak, terwijl zijn poging naast leek te gaan. In de slotfase probeerde ADO het met debutant Bilate nog wel, maar mocht het helaas niet baten. Volgende week vrijdag kan ADO Den Haag voor zijn herkansing gaan in het thuisduel tegen Jong AZ.

Hoofdtrainer Dirk Kuijt had voor deze uitwedstrijd in Tilburg dezelfde elf namen het veld in gestuurd. Op de bank waren er wel twee nieuwe namen: Titouan Thomas en Mario Bilate. Beide spelers zijn nieuw bij de club en zaten nog niet eerder bij de selectie. Verder waren Carlson en Van Breemen vandaag nog steeds niet inzetbaar.

lr220902ab14817

Willem II nam in de beginfase meteen het initiatief, misschien wel onder druk van de zeer aanwezige supporters op de tribune die er meteen al een mooie sfeer van maakten. In de eerste minuten van het duel kreeg de thuisploeg al meteen een kans op een doelpunt, maar bleef dit keer een vroege tegentreffer ADO bespaart. Zwarts leek vervolgens uit te vallen met een blessure en werd daarvoor op het veld behandeld en kon eindelijk toch door voetballen. Na tien minuten spelen meldden de bezoekers zich voor het eerst voor het Tilburgse doel. Severina glipte langs zijn directe verdediger en probeerde de bal terug te leggen op Max de Waal die loerde op zijn kans. Helaas was de pass net te scherp en werd deze door een verdediger onderschept.

Veel gebeurde er niet in de eerste helft. Willem II was het meest in balbezit en ADO loerde geduldig op de counter. Beide teams wisten maar weinig kansen te creëren uit open veldspel. Dit had ook te maken met de vele slordigheden in het spel van zowel de thuis- als uitploeg. Het was dan ook geen verrassing dat de volgende mogelijkheid moest komen uit een hoekschop. De Waal ging achter de bal staan en gaf een prima voorzet op Kemper. De linkervleugelverdediger wist zijn hoofd achter de bal krijgen maar zag zijn kopbal over vliegen.

lr220902ab14694

De grootste kans voor rust was voor de Tricolores. Bosch werd aan de rand van het strafschopgebied bereikt en miste het doel met zijn schot slechts op een haartje. Aan het einde van de eerste 45 minuten kwamen er maar liefst 4 minuten blessuretijd bij, aangezien het spel even had stil gelegen. Ook in de ruime extra tijd gebeurde er niet veel spannends meer.

Het spelbeeld was na de pauze hetzelfde als daarvoor, oftewel Willem II veel aan de bal en van beide kanten slordig spel. De eerste doelpoging in de tweede helft werd meteen een doelpunt en deze was ietwat gelukkig voor de Tilburgers. De Leeuw schoot uit de tweede lijn een bal die naast leek te gaan, maar via het hoofd van Asante vloog hij in de rechter bovenhoek: 1-0.

lr220902ab14746

ADO Den Haag moest dus met een antwoord komen om nog een resultaat te behalen. Makkelijk ging dat niet, de Hagenaars hadden de bal wel, maar konden er geen gevaar mee creëren. Zo’n twintig minuten voor tijd bracht Dirk Kuijt daarom drie verse krachten in het veld: Amar Catic, Silvinho Esajas en Sacha Komljenovic. Het drietal kwam in de plaats van Xander Severina, Dhoraso Klas en Max de Waal. Vanavond leek het niet echt te lukken aan Haagse zijde, want ook in de slotfase kon het geen vuist maken. Sterker nog, Wentges behoedde zijn ploeg met een fantastische save op een schot van Crowley voor de 2-0. Aangezien het voetballend niet wilde lukken moesten de bezoekers wat forceren. Om die reden werd Mario Bilate ingebracht. De aanvaller, die afgelopen week tekende bij de club, mocht zijn debuut maken voor de club uit Den Haag.

Karakteristieken
Willem II – ADO Den Haag (1-0)
53. Asante (eigen doelpunt) 1-0

Scheidsrechter: Van Boekel

Opstelling Willem II: Lamprou; Owusu, Schouten, Dammers, Woudenberg (73. Lesquoy); Bosch, Llonch, Crowley; Doodeman, De Leeuw, Svensson (73. Mathieu)

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Hall, Asante, Werker, Kemper; Klas (72. Esajas), Breinburg (84. Bilate), De Waal (72. Komljenovic); Severina (72. Catic), Verheydt, Zwarts

Auteur: Rokus Driesen
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner