MVV Maastricht 3 - 1 ADO Den Haag
  • Keuken Kampioen Divisie
  • Vrijdag 19 augustus 2022 20:00u
  • Stadion de Geusselt

ADO Den Haag is er niet in geslaagd om de negatieve reeks te doorbreken. Al na 15 seconden kwamen de Hagenaars op achterstand en halverwege de eerste helft verdubbelde MVV de score. Verheydt deed snel wat terug en kopte de 2-1 binnen en leek er nog alles mogelijk. Na rust gingen de bezoekers dan ook vol op zoek naar de gelijkmaker, maar viel de goal aan de andere kant. De formatie van coach Dirk Kuijt probeerde het nog wel, al was dat zonder succes. Reinders mocht zijn debuut een paar minuten voor tijd maken.

lr220819ab15820

Dirk Carlson, Max de Waal en Finn van Breemen waren niet fit voor dit duel en waren daarom niet meegereisd naar Maastricht. Carlson, die vorige wedstrijd nog in de basis stond, werd vervangen achterin door Asante. Jesse Reinders, speler van O21, zat vandaag voor het eerst bij de wedstrijdselectie.

ADO Den Haag wilde vanavond in stadion De Geusselt zijn rug rechten na twee slechte resultaten op een rij. Toch kregen de Hagenaars meteen de deksel op hun neus, want na slechts 15 seconden spelen stond de 1-0 al op het scorebord door een doelpunt van Kostons. Het enige voordeel van zo’n vroege tegengoal is dat er nog tijd over was om het goed te maken. Dat probeerde ADO Den Haag vooral via Verheydt. De spits werd verschillende keren gezocht door de lucht, een tactiek die vorig seizoen zo vaak succesvol bleek te zijn. In de 8e minuut was Verheydt het meest dichtbij na een fantastische voorzet van Joël Zwarts.

lr220819ab15917

Waar de Haagse ploeg, net als vorige week, veel kansen kreeg op een gelijkmaker, zo was MVV ook een aantal keer heel dichtbij. Het Haagse uitvak haalde opgelucht toen Kostons een uitgelezen mogelijkheid om zijn doelpuntenproductie te verdubbelen verprutste. Van dichtbij schoot de aanvaller namelijk naast. ADO Den Haag leek gewaarschuwd door dit moment, maar liet zich in de 24e minuut toch in de kaart kijken. Remans tikte een voorzet bij de tweede paal binnen, al had Wentges de bal nog bijna te pakken voordat deze de doellijn passeerde.

Voor het derde duel op rij keek ADO tegen een 2-0 achterstand aan in de eerste helft. Het verschil ten opzichte van de vorige twee wedstrijden was dat de ploeg van hoofdtrainer Dirk Kuijt vanavond wel wist te scoren. Wie anders dan Verheydt maakte het eerste doelpunt van dit Keuken Kampioen Divisieseizoen met een kopbal. Het was al een wonder dat in de tien seconden voor dat doelpunt de bal er niet inlag. In een scrimmage voor het Maastrichtse doel was ADO al minstens drie keer heel dichtbij de goal. Uiteindelijk kopte Verheydt met een goede beheerste kopbal in de verre hoek de 2-1 binnen.

lr220819ab26747

Het broodnodige doelpunt gaf ADO Den Haag een kleine boost en wist het MVV Maastricht wat meer terug te dringen op eigen veld. Er kwam geen goal meer bij voor rust, al waren beide teams via Blummel en Hall nog wel gevaarlijk. In de tweede helft zag het er beter uit aan Haagse zijde. Vanaf het fluitsignaal van de scheidsrechter ging ADO Den Haag op pad naar de gelijkmaker. Zwarts had die begeerde gelijkmaker drie keer op zijn schoen, maar miste wat fortuin en stond ook MVV-doelman Matthys in de weg.

Na rust was het gezien de kansen eigenlijk alleen ADO Den Haag dat aanspraak maakte op een treffer. Toch viel deze onverhoopt aan de andere kant vanuit een tegenaanval van MVV. Invaller Livramento was het die de bal in tweede instantie achter Wentges schoof. Met een marge van twee en een kwart wedstrijd te spelen wist ADO Den Haag dat het een taaie klus zou worden om dit nog om te buigen. Toch probeerde de Haagse formatie het wel en bleef het, net als voor de 3-1, de bovenliggende partij.

lr220819ab16047

Ondanks het overwicht lukte het de Haagse ploeg maar niet om te scoren. Tien minuten kreeg Verheydt weer een goede voorzet van zijn maat Kemper, maar wist Matthys met een uiterste inspanning de kopbal van de Haagse goaltjesdief over te tikken. In de slotfase liet de trainer nog Jesse Reinders zijn debuut maken en mocht Struick nog wat minuten maken. Gescoord werd er helaas niet meer en zo is het ADO Den Haag nog niet gelukt om de negatieve reeks te doorbreken. De volgende mogelijkheid daarvoor is volgende week zondag als het Jong Ajax in eigen huis ontvangt.

Karakteristieken
MVV Maastricht – ADO Den Haag

Scoreverloop: 1. Kostons 1-0, 24. Remans 2-0, 31. Verheydt 2-1, 68. Livramento 3-1

Scheidsrechter: Nagtegaal

Opstelling MVV Maastricht: Matthys; T. Zeegers, R. Zeegers, Waem, Labylle; Blummel, Dzepar, Souren, Remans; Kostons (46. Livramento), Steuckers (76. Van Bommel)

Opstelling ADO Den Haag: Wentges; Hall, Asante, Werker, Kemper; Wehrmann (66. Komljenovic), Breinburg (88. Reinders), Klas (84. Esajas); Severina (88. Struick), Verheydt, Zwarts (66. Catic)

Auteur: Rokus Driesen
Fotografie: Angelo Blankespoor