AZ 3 - 0 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Woensdag 21 juli 2021 14:00u
  • AFAS Trainingscomplex

ADO Den Haag heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd bij AZ afgewerkt. De formatie van hoofdcoach Ruud Brood wist zich onder zomerse omstandigheden vijftig minuten lang goed te verweren tegen de Alkmaarders, maar moest uiteindelijk toch haar meerdere in de tegenstander erkennen: 3-0.

Door uiteenlopende redenen moest Brood een karrevracht aan spelers missen op het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer. Hierdoor kwam ADO Den Haag met een piep jong team voor de dag. Alleen Luuk Koopmans en Gregor Breinburg - hij is momenteel op proef bij de Haagse ploeg – waren deze middag van de basisopstelling boven de 22 jaar.

Ondanks dat AZ, zoals vooraf al vewacht mocht worden, de bovenliggende partij was, verweerde ADO Den Haag zich kranig in Noord-Holland. De grootste kans van de eerste helft was echter wel voor de thuisploeg. Na een overtreding binnen het zestienmetergebied ging de bal op de penaltystip, maar wist Koopmans zich te onderscheiden door de strafschop van Albert Gudmundsson te stoppen.

Na rust - met aan beide kanten diverse wisselingen - veranderde het spelbeeld niet en profiteerde AZ uiteindelijk van een verkeerde terugspeelbal bij de bezoekers. Invaller Hakon Evjen pakte dit cadeautje maar al te graag uit en bracht de roodhemden op voorsprong: 1-0. Diezelfde Evjen was enkele minuten later wederom het eindstation en verdubbelde hiermee de marge door een voorzet van dichtbij binnen te tikken: 2-0.

Halverwege de tweede helft kreeg onder meer ook Leroy George speelminuten van de technische staf. De proefspeler was tien minuten voor tijd zelfs dichtbij de aansluitingstreffer, maar zag zijn inzet op knappe wijze gestopt worden door doelman Beau Reus. Aan de andere kant was het vlak voor het eindsignaal van scheidsrechter Clay Ruperti wel raak. Een afstandsschot van Zakaria Aboukhlal verdween via de binnenkant van de paal achter de kansloze Koopmans: 3-0. Dit was tevens de eindstand van het oefenduel.

Aanstaande zaterdag speelt ADO Den Haag wederom een oefenduel. Dan ontvangt de ploeg in het Cars Jeans Stadion FC Twente. De confrontatie met de Tukkers begint die middag om 14.00 uur en bij deze vriendschappelijke wedstrijd zijn supporters welkom.