Terug naar resultaten
Feyenoord 1 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zondag 01 augustus 2021 14:30u
  • Stadion de Kuip

In het laatste oefenduel voor de start van de competitie deed ADO Den Haag zondag in de Kuip met veel jonkies ruim twee uur lang niet onder voor Feyenoord: 1-1.

(L-R) *Leroy George* of ADO Den Haag, *Ramon Hendriks* of Feyenoord

Zoals gebruikelijk deze voorbereiding moest ADO Den Haag het doen zonder de meeste overgebleven ervaren krachten: Robert Zwinkels, Daryl Janmaat, John Goossens en Ricardo Kishna. In een krachtmeting van vier maal 30 minuten maakte wingback Aaron Meijers wel zijn welkome rentree. In een prima eerste periode zorgde Vicente Besuijen met een solo-actie voor het eerste gevaar. Na een dieptepass van Cain Seedorf was ook de eerste echte kans voor ADO Den Haag. Na een bekeken voorzet van kind van de club Sem Steijn schoot Amir Catic voorlangs. Feyenoord had 24 minuten nodig om captain Luuk Koopmans voor het eerst aan het werk te zetten.

coach *Ruud Brood* of ADO Den Haag

In het tweede bedrijf kwam de Haagse defensie voor het eerst echt onder druk te staan. Robert Bozenik opende met een waarschuwingsschot tegen de lat. Met een prima tackle blokte Jamal Amofa op het laatste moment een nieuwe poging. Bij een gevaarlijk indraaiende corner hield Koopmans met hulp van de lat zijn doel schoon.

(L-R) *Yahya Boussakou* of ADO Den Haag

Na de pauze bleef de thuisclub de overhand houden. Koopmans hield Bozenik van scoren met een uitstekende parade. Bij een voor het doel langs zeilende vrije trap zag hij de bal tot zijn opluchting over zijn veste vliegen. In de 82ste minuut was er dan toch geen houden meer aan bij een makkelijk gegeven strafschop. Bozenik pakte dat kadootje dankbaar uit. Wie dacht dat daarmee het Haagse verzet gebroken was, kwam bedrogen uit. Bij een vlijmscherpe tegenstoot zette Steijn Catic vrij voor de keeper. Hij slaagde er echter niet in die mogelijkheid te verzilveren.

*Yahya Boussakou* of ADO Den Haag celebrates 1-1 with *Evan Rottier* of ADO Den Haag

Na de nodige wissels trad ADO Den Haag nog vol energie aan voor de verlenging van 30 minuten. Na een onweerstaanbare rush speelde de uitblinkende Boy Kemper Evan Rottier vrij. Het schot van de jonge spits belandde via de keeper in het zijnet. ADO Den Haag bleef daarna jagen op de gelijkmaker. Een nieuwe uithaal van Rottier eindigde in de handen van de keeper. Met nog twaalf minuten te gaan leidde Jonathan Mulder met een krachtige onderschepping en een ragfijne pass weer een kans in. Dit keer vond Yahya Boussakou met een venijnige uithaal de korte hoek: 1-1. Boussakou en Marius van Mil waren daarna nog allebei dicht bij een winnende goal. Aan de andere kant voorkwam doelman Youri Schoonderwaldt met hulp van de paal een treffer van Feyenoord bij een schot van afstand.

(L-R) *Dhoraso Klas* of ADO Den Haag, *Antoni Milambo* of Feyenoord

 Karakteristieken

Feyenoord-ADO Den Haag 1-1 (0-0, 0-0, 1-0, 0-1)

Scoreverloop: 82. Bozenik (pen.) 1-0, 118. Boussakou 1-1

Basisopstelling Feyenoord:
Marciano, Pedersen, Senesi, Sinisterra, Fer, Jahanbaksh, Kökcü, Malacia, Trauner, Til, Toornstra

Opstelling ADO Den Haag:
Luuk Koopmans (91. Youri Schoonderwaldt); Cain Seedorf (91. Marius van Mil), Jamal Amofa (76. Sacha Komljenovic), Tyrese Asante, Boy Kemper, Aaron Meijers (54. Jonathan Mulder); Dhoraso Moreo Klas (76. Benjamin Reemst), Gregor Breinburg (91. Leroy George); Sem Steijn (93. Yahya Boussakou), Vicente Besuijen (76. Evan Rottier), Amir Catic (91. Boban Lazic)

 

Auteur: Roeland Gelink
Fotografie: Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner