Terug naar resultaten
Laakkwartier 0 - 11 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 03 juli 2021 15:00u
  • Terrein Laakkwartier

ADO Den Haag heeft ook haar tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding gewonnen. Op bezoek bij HVV Laakkwartier werd het inmiddels traditionele oefenduel tegen de zondag tweedeklasser er een die zeer doelpuntrijk was. De teller stopte uiteindelijk bij elf treffers: 0-11.

Het publiek was zaterdagmiddag ook bij HVV Laakkwartier weer in grote getalen aanwezig. Met een heerlijk zonnetje en niet al te warme omstandigheden was het goed vertoeven langs de lijn aan de Jan van Beersstraat. De selectie van Ruud Brood realiseerde zich dit maar al te goed en wist haar fans een leuke wedstrijd voor te schotelen.

Al in de eerste helft legde ADO Den Haag de basis voor de ruime winstpartij. Na vijf minuten opende Marko Vejinovic vanaf elf meter de score en kopte Boy Kemper amper zestig seconden later de 0-2 tegen de touwen. Nieuwkomer Marius van Mil liet zien een goaltjesdief te zijn. De jongeling die over is gekomen van tweededivisionist Excelsior Maassluis strafte na bijna een kwartier spelen een fout in de achterhoede van de thuisclub af: 0-3. Lorenzo van Kleef en Xander Severina – met misschien wel de mooiste treffer van de middag – bepaalden de ruststand op 0-5.

Na rust wisselde Brood, net als in het gewonnen oefenduel van afgelopen donderdag tegen CASA Academy, bijna zijn gehele elftal. Met een zeer jonge ploeg ging het echter in de tweede helft verder waar het gebleven was. Severina, als enige overgebleven uit de eerste helft, maakte al vroeg zijn tweede van de middag. Invallers Evan Rottier en Sem Steijn toonden zich met beide twee treffers gretig in de afronding. Het slotakkoord was voor Van Mil, die in de laatste minuut de 0-11 eindstand op het scorebord zette.

Karakteristieken
Laakkwartier - ADO Den Haag 0-11 (0-5)

Scoreverloop: 5. Vejinovic 0-1, 6. Kemper 0-2, 12. Van Mil 0-3, 27. Van Kleef 0-4, 32. Severina 0-5, 55. Severina 0-6, 61. Rottier 0-7, 65. Rottier 0-8, 75. Steijn 0-9, 82. Steijn 0-10, 89. Van Mil 0-11

Scheidsrechter: Leo van Dokkum

Toeschouwers: 1.250

Opstelling ADO Den Haag:
Koopmans (46. Wentges), Van Kleef (46. Seedorf), Janmaat (46. M. Mulder), Kemper (46. Amofa), J. Mulder, Klas (46. Esajas), Polley (46. Reemst), Vejinovic (46. Rottier), Catic (46. Boussakou), Van Mil (46. Steijn), Severina (73. Van Mil)

Auteur: Jesse Lub
Fotografie: Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner