ADO Den Haag 5 - 1 FC Dordrecht
  • Vrijdag 26 november 2021 20:00u

ADO Den Haag vierde vrijdag een nieuwe overwinning in de zegerijke maand november. In het Cars Jeans Stadion werd FC Dordrecht overtuigend afgetroefd. Sem Steijn was goed voor een hattrick.

In een aanvallende formatie trok ADO Den Haag vanaf de aftrap zo snel mogelijk richting het doel voor de Lex Schoenmaker Familietribune. Binnen twee minuten beproefde Sem Steijn zijn geluk met een zwabberbal, die naast ging. Ook een tweede poging van de schaduwspits kende geen succes. In de zesde minuut kon Sjaak Brals goaltune alsnog ten gehore worden gebracht. Vicente Besuijen gaf de bal voor en Steijn kopte tegendraads raak: 1-0. Nadat captain Boy Kemper een afzwaaier had geproduceerd. was het zes minuten later opnieuw bingo. Thomas Verheijdt speelde Ricardo Kishna aan en hij toverde zich dwars door de Dordtse afweer: 2-0. Voor Ricardo Kishna betekende dit zijn eerste goal sinds november 2015 toen hij namens Lazio Roma scoorde tegen AC Milan.

Op zoek naar meer veroorloofde de Haagse verdediging zich een slordigheid, die bijna werd afgestraft. Luuk Koopmans voorkwam een tegentreffer van Donkor. Daarna was het weer bijna alles ADO Den Haag wat de klok sloeg. Keer op keer sneden aanvallen door de verdediging als koek. Een vrije trap van Steijn scheerde net over de lat. Een geslaagde één-twee tussen Samy Bourard en Besuijen lag aan de basis van de 3-0. Topscorer Verheydt gleed met bal en al over de doellijn. Meer doelpunten konden niet uitblijven. Kishna verlengde een pass van Dhoraso Klas met de hak en Steijn rondde af met een stift: 4-0. Dat het daar in de eerste helft uiteindelijk bij bleef, was een klein wonder. Na een snelle uittrap van Koopmans speelde Besuijen zich knap vrij, maar verzuimde zichzelf met een voltreffer te belonen.

Direct na de thee was ook Kemper dicht bij nummer vijf. Zijn schot werd net gekeerd. De Dordtse keeper Bossin redde opnieuw bij een kans voor Steijn. FC Dordrecht kreeg aanvankelijk nauwelijks gelegenheid om van de eigen helft af te komen, maar kwam daarna toch tot kansen. Nadat Kemper zich had laten vervangen door Eljero Elia, kwamen ook Cain Seedorf en Sacha Komljenovic als verse krachten in het veld. Een vrije trap bood Steijn de kans het doel net voor het Haags kwartiertje nog eens onder vuur te nemen. Door de grote afstand en een flinke muur liet hij zich niet weerhouden om zijn hattrick te voltooien: 5-0. Bij die stand deed Hölscher wat terug voor FC Dordrecht. Terwijl het steeds harder begon te regenen creëerde ADO Den Haag nog wel kansen, maar nieuw succes bleef uit.

ADO Den Haag - FC Dordrecht 5-1 (4-0)
Scoreverloop: 6. Steijn 1-0, 12. Kishna 2-0, 34. Verheijdt 3-0, 39. Steijn 4-0, 74 Steijn 5-0, 80. Hölscher 5-1