VVV-Venlo 1 - 2 ADO Den Haag
  • Zaterdag 03 oktober 2020 20:00u
  • Seacon Stadion - De Koel

Op bezoek bij VVV-Venlo heeft ADO Den Haag haar eerste punten van het seizoen gepakt. In een zo goed als lege Covebo Stadion – De Koel won de formatie van oefenmeester Aleksandar Rankovic diep in blessuretijd met 1-2. Invaller David Philipp werd de matchwinner.

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen Feyenoord bracht Rankovic geen wijzigingen aan in zijn team. Wel kon de oefenmeester beschikken over een uitgebreidere reservebank. Zo waren Ilay Elkmies en Philipp weer hersteld van een blessure en zat ook Dario Del Fabro bij de wedstrijdselectie. De kersverse aanwinst werd vrijdag, kort na zijn ondertekening, speelgerechtigd verklaard.

ADO Den Haag kende een droomstart in Venlo. Nadat Jonas Arweiler al na een minuut een waarschuwingsschot had gelost, was het enkele seconden later wel raak. Een kopbal van Peet Bijen kwam tegen de hand van Roy Gelmi waarna scheidsrechter Bas Nijhuis – met behulp van de VAR – de bal op de stip legde. Net als vorige week wist Shaquille Pinas hier wel raad mee en schoot hij de bal onberispelijk binnen: 0-1.

De voorsprong voor ADO Den Haag was echter al snel weer van het scorebord verdwenen. Twee minuten na de openingstreffer werd een voorzet van Joshua John namelijk door clubtopscorer Giorgos Giakoumakis met een halve omhaal in het uiterste hoekje binnengeschoten: 1-1.

De ploeg van Rankovic kon zodoende weer opnieuw beginnen. Ondanks deze teleurstelling liet ADO Den Haag zich niet van de wijs brengen. Via enkele goede combinaties creëerde het in de eerste helft nog verschillende kansen. Schoten van Amar Catic, Bijen en Vicente Besuijen hadden echter niet het gewenste eindresultaat en verdwenen net over of naast het doel. Doordat doelman Thorsten Kirschbaum in de laatste minuut ook nog een redding in huis had op een schot van wederom Catic, gingen beide ploegen met 1-1 richting de thee.

Bij aanvang van de tweede helft moest de thuisploeg noodgedwongen haar doelman wisselen. Pas na een goed kwartier spelen was er weer iets te beleven in Venlo. Eerst was Samy Bourard zeer dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging rakelings langs de kruising. Aan de andere kant moest ook Luuk Koopmans alert zijn op een kopbal van Vito van Crooij. De doelman deed dit uitstekend.

Halverwege het tweede bedrijf was het wederom ADO Den Haag dat een prima kans kreeg op een treffer. Milan van Ewijk stoomde vanaf de middenlijn op en vond rond het zestienmetergebied Besuijen. Het schot van de snelle buitenspeler kon gepakt worden door invaldoelman Delano van Crooij.

In het Haags Kwartiertje ging ADO Den Haag alsnog opzoek naar de eerste overwinning van het seizoen. Rankovic bracht met Elmkies, Michiel Kramer en debutant Philipp drie verse krachten in de ploeg. De hoofdtrainer zag dat Philipp al snel gevaarlijk werd voor het doel. Het schot van de Duitser werd echter op het laatste moment nog door een VVV-verdediger geblokt.

Waar iedereen zich al bij een gelijkspel had neergelegd, pakte ADO Den Haag diep in blessuretijd toch nog de volle winst. Een perfecte bal van Besuijen werd door Philipp tot doelpunt gepromoveerd. Hierna floot Nijhuis direct voor het laatste signaal en waren de eerste punten van het seizoen voor ADO Den Haag een feit.

VVV-Venlo - ADO Den Haag 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 3. Pinas (pen.) 0-1, 5. Giakoumakis 1-1, 90+3. Philipp 1-2.

Scheidsrechter: Nijhuis