Heracles Almelo 2 - 0 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Zondag 13 september 2020 14:30u
  • Erve Asito

ADO Den Haag is de Eredivisie begonnen met een nederlaag. Op bezoek bij Heracles Almelo ging de ploeg van hoofdtrainer Aleksandar Rankovic met 2-0 onderuit.

Rankovic begon in Erve Asito met bijna dezelfde opstelling als in de laatste wedstrijd van de voorbereiding tegen Sparta Rotterdam (1-1). Alleen de vorige week geblesseerd uitgevallen John Goossens startte in Almelo niet in de basis. Zijn plaats werd ingenomen door Andrei Ratiu. Daarnaast speelde ADO Den Haag deze middag met rouwbanden vanwege het overlijden van voormalig ADO-speler Harry Vreken op 85 jarige leeftijd.

De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg. Het team van de jarige trainer Frank Wormuth kwam een aantal keren gevaarlijk bij het doel van Luuk Koopmans. De Haagse verdediging wist echter steeds voor opruiming te zorgen. Ook moest Koopmans zelf enkele keren handelend optreden bij schoten van Jeff Hardeveld en Teun Bijleveld.

ADO Den Haag zelf moest het in het eerste bedrijf vooral hebben van enkele spaarzame uitvallen. Echt gevaarlijk kon de formatie van Rankovic echter nooit worden. Schoten van Michiel Kramer en Samy Bourard verdwenen hoog over het doel van Janis Blaswich. Zodoende werd na 45 minuten de kleedkamer opgezocht met de brilstand op het scorebord: 0-0

Waar ADO Den Haag in de eerste helft de kansenregen van Heracles Almelo nog overleefde, was het direct na rust wel raak voor de thuisploeg. Rai Vloet mocht bij een corner ongehinderd binnenkoppen en liet Koopmans van dichtbij kansloos: 1-0.

Ook na de openingstreffer van Heracles bleef het eenrichtingsverkeer. De Almeloërs vergaten echter via kansen van Silvester van der Water en de ingevallen Sinan Bakis de wedstrijd vroegtijdig te beslissen.

Juist op het moment dat ook ADO Den Haag een aantal keren dreigend voor het doel van Blaswich kwam, ging het in de omschakeling helemaal mis. In een overtal situatie was het uiteindelijk Van der Water die het laatste tikje gaf en de marge verdubbelde: 2-0.

Ondanks enkele aanvallende wissels – Amar Catic, Bilal Ould-Chikh en Goossens kwamen in de ploeg voor Ratiu, Bouard en Dante Rigo – was ADO Den Haag niet bij machte om het Heracles in de slotfase nog moeilijk te maken.

Toen Boy Kemper na 72 minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving en mocht vertrekken van scheidsrechter Van der Eijk, was de wedstrijd defintief gespeeld en mocht ADO Den Haag uiteindelijk blij zijn dat de uitslag niet groter werd dan 2-0.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. In het eigen Cars Jeans Stadion is dan FC Groningen om 12.15 uur de tegenstander.