MVV Maastricht 0 - 0 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Vrijdag 31 juli 2020 20:00u
  • Stadion de Geusselt

ADO Den Haag is de oefencampagne begonnen met een 0-0 gelijkspel bij MVV Maastricht. Het was voor de ploeg van de nieuwe hoofdtrainer Aleksandar Rankovic de afsluiter van een geslaagd trainingskamp in Mierlo.

Onder tropische omstandigheden - bij de aftrap om 20.00 uur was de temperatuur in Maastricht niet lager dan 34 graden Celsius - speelde ADO Den Haag voor het eerst sinds 7 maart weer een wedstrijd. Vanwege de coronamaatregelen was het nog niet mogelijk om publiek bij de wedstrijd toe te laten en daarom bleef Stadion de Geusselt zo goed als leeg.

Hoofdtrainer Rankovic begon de eerste helft met nieuwkomers Peet Bijen en Samy Bourard aan de aftrap en de oefenmeester had ook een basisplaats gereserveerd voor de pas 18-jarige Evan Rottier. Het talent uit de eigen jeugdopleiding krijgt tijdens de voorbereiding een kans om zich te bewijzen en vormde een aanvalsduo met Michiel Kramer. Voor zowel Bijen, Bourard als Rottier betekende het hun officieuze debuut voor ADO Den Haag.

lr200731llu3877

In de eerste 45 minuten verscheen ADO Den Haag enkele keren gevaarlijk voor het doel van de Limburgers. Zo was Bijen met het hoofd gevaarlijk vanuit een corner, kopte Boussakou na een kwartier spelen, op aangeven van Bourard, een voorzet net naast het doel. Goossens schoot daarnaast vanaf een meter of twintig de bal net naast. Ook een afstandsschot van Aaron Meijers had kort hierna niet het gewenste eindresultaat.

Na de drinkpauze, die halverwege de eerste helft werd ingelast, domineerde ADO Den Haag de wedstrijd en werd het vooral gevaarlijk vanaf de zijkanten. Dit werd nog maar eens bevestigd toen Meijers een afgemeten voorzet in huis had op Kramer. De aanvaller schoot de bal echter via de stuit over het doel van keeper Thomas Chesneau. De laatste kans van het eerste bedrijf was voor Bijen, maar ook zijn kopbal leverde geen doelpunt op.

lr200731llu5177

Na rust wisselde Rankovic, op Bourard na, zijn gehele elftal. Met Kees de Boer – hij viel kort voor het rustsignaal al in voor Yahya Boussakou – en Amar Catic maakten wederom twee spelers hun officieuze debuut. Alleen nieuwkomer Boy Kemper kwam deze avond nog niet in actie. De 21-jarige verdediger, die afkomstig is van Jong Ajax, was net als Erik Falkenburg nog niet inzetbaar in Maastricht.

Na vijf minuten in de tweede helft kreeg de thuisploeg een grote mogelijkheid op de openingstreffer. Twan Visser draaide handig weg maar zag zijn inzet, tot opluchting van heel ADO Den Haag, tegen de lat gaan. Na ruim een uur spelen liet ook ADO Den Haag weer van zich horen. Bourard kon vanuit een lastige hoek uithalen, maar de middenvelder deed dit vanuit buitenspelpositie.

lr200731llu5457

Na wederom een drinkpauze keerde Rottier weer terug in de ploeg en ging ADO Den Haag alsnog op zoek naar een voorsprong. Na een flitsende aanval via Maarten Rieder en Rottier leek deze er ook te komen. De daaropvolgende voorzet was vervolgens te scherp voor Catic om de bal binnen te tikken. Zo eindigde het in een warm Maastricht zoals de wedstrijd begon: 0-0.

ADO Den Haag traint zaterdagochtend nog voor de laatste maal in Mierlo en zal volgende week de trainingen hervatten op het Prinses Irene Sportpark. Op zaterdag 8 augustus staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Dan reist de ploeg af naar Flevoland, waar om 17.00 uur Almere City FC de tegenstander is.