Terug naar resultaten
KV Kortrijk 0 - 0 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Vrijdag 12 juli 2019 14:00u
  • Besloten

ADO Den Haag heeft haar eerste wedstrijd op dag vijf van het trainingskamp in Zeeland gelijkgespeeld tegen KV Kortrijk. Achter gesloten deuren bleef de ploeg van Fons Groenendijk ondanks betere kansen steken op een 0-0 eindstand. Later op de dag oefent de Haagse equipe nog, mét toeschouwers, tegen VV RCS in Oost-Souburg.

Op Sportpark van Zuijen, het terrein van FC de Westhoek in Burgh-Haamstede, had ADO Den Haag een licht overwicht tegen KV Kortrijk. Hoewel de nummer acht van vorig seizoen in België via Petar Golubovic en Abdul Ajagun (ex-Roda JC) de eerste twee mogelijkheden van de wedstrijd kreeg, had ADO Den Haag het merendeel van het balbezit tegen de defensief spelende Belgen.

Maar ondanks een aantal gevaarlijke spelhervattingen en een paar aardige kansen ging de bal er niet in. Lex Immers kreeg de beste mogelijkheden, maar knikte een fijne voorzet van Thijmen Goppel in de handen van de Kortrijkse goalie en mikte daarna vanuit de draai met links over.

In de tweede helft ging ADO Den Haag steeds meer jagen op een doelpunt en kroop Kortrijk bij tijd en wijlen ook wat uit haar schulp. John Goossens kreeg meteen een aardige kans, maar schoot de bal hard tegen de vuisten van de doelman. Ook Immers meldde zich weer in de zestien van de tegenstander, maar schoot de bal ruim voorlangs.

Aan de zijde van Kortrijk waren Yani Van Den Bossche (naast) en Aaron Balcaen (uitstekende redding Robert Zwinkels) dreigend, maar ADO Den Haag maakte verreweg de meeste aanspraak op een overwinning. Ondanks gevaarlijke momenten van Goppel en Goossens en een schitterend balletje werd er niet gescoord in Burgh-Haamstede.

Om 19.30 uur oefent ADO Den Haag in Oost-Souburg tegen VV RCS.

Karakteristieken
KV Kortrijk – ADO Den Haag   0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Tim Visser

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Asmelash, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Immers, Goossens (68. El Khayati), Bakker; Goppel, Necid (86. Ladan), Falkenburg.

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Bram van Egmond

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner