SC Heerenveen 2 - 2 ADO Den Haag
  • Zaterdag 22 februari 2020 19:45u
  • Abe Lenstra Stadion

Lange tijd was ADO Den Haag zaterdag op weg naar een zeer belangrijke overwinning in Friesland, maar een 0-2 voorsprong bleek niet genoeg in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De strijdende Haagse equipe probeerde na een 1-2 ruststand met man en macht de marge te verdedigen, maar de Friezen kwamen tien minuten voor tijd langszij door een prachtgoal: 2-2.

Met Aaron Meijers en Erik Falkenburg in de basiself ging ADO Den Haag op zoek naar een zeer gewenst succes. Dat deed de geel-groene brigade zonder Lex Immers, die wegens fysieke klachten ontbrak. Crysencio Summerville, vooraf een vraagteken, startte op de bank en kwam als invaller binnen de lijnen.

De openingsfase was voor Heerenveen, dat in het eerste kwartier meerdere kansen kreeg. Met name Jens Odgaard had de score kunnen openen, maar de Scandinavische spits had het vizier niet op scherp staan. Dat gold ook voor Chidera Ejuke, die wel zeer gevaarlijk was. De persoonlijke tegenstander van die linksbuiten, Dion Malone, moest zich overigens na twaalf minuten spelen door Jordan Spence laten vervangen met een blessure.

Het was dit seizoen vaak andersom het geval, maar dit keer vloog bij het eerste echte wapenfeit van ADO Den Haag de bal erin. John Goossens slingerde vanaf de zijkant een vrije trap met zijn linker voor het doel en zag de bal heel lichtjes aangeraakt worden door Omar Bogle, die zo met zijn eerste doelpunt voor ADO Den Haag de 0-1 aantekende. Met hetzelfde recept wist de ploeg van Alan Pardew de marge te verdubbelen. Vanaf ongeveer dezelfde plek gooide Goossens de bal in de zestien en dit keer ging de bal via Rodney Kongolo in het doel: 0-2.

Dat leek de ruststand te worden, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof voegde veel tijd toe aan in de eerste helft. Zo kwam Joey Veerman in de gelegenheid om in de vijfde minuut van de extra tijd van het eerste bedrijf, met een van richting veranderd schot en via de binnenkant van de paal, de 1-2 te noteren.

In de tweede helft ging Heerenveen vervolgens, met drie wissels, steeds meer aandringen. Luuk Koopmans keepte opnieuw een aardige partij en wist veel ballen uit het doel te houden, maar moest zich tien minuten voor tijd toch nog een keer gewonnen geven. Invaller Alen Halilovic legde de bal prachtig in de kruising en bepaalde zo de eindstand op 2-2. Ondertussen had Tom Beugelsdijk wel zijn rentree gemaakt na zijn polsblessure.

Op basis van de wedstrijd was het gelijkspel terecht, maar op basis van de voorsprong had ADO Den Haag toch op meer gehoopt. Volgende week is er een nieuwe kans op drie punten, in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (zaterdag 29 februari).

sc Heerenveen – ADO Den Haag   2-2 (1-2)

Scoreverloop: 28. Bogle 0-1, Kongolo (e.d.) 0-2, 45+5. Veerman 1-2, 78. Halilovic 2-2.

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof