Feyenoord 3 - 2 ADO Den Haag
  • Zondag 15 september 2019 14:30u
  • Stadion de Kuip

ADO Den Haag heeft zondagmiddag geen punt kunnen pakken in De Kuip. Het geweldige niveau van de knuffelactie van de Haagse supportersgroepen kon, op het laatste half uur na, niet worden geëvenaard door de spelers. Het werd nog wel 3-2, door twee eigen goals van Feyenoord in de tweede helft.

Voordat het over voetbal gaat, eerst alle aandacht voor de twaalfde minuut van de wedstrijd. Vanuit het bomvolle geel-groene uitvak werden er duizenden knuffels naar het vak daaronder gegooid, voor de zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. Het vervolg van de eerste knuffelactie (in 2016) werd een daverend succes. Een grandioze supportersactie waar ADO Den Haag enorm trots op is.

Verder was het een pittige middag in De Kuip, zowel letterlijk als figuurlijk. Want na zes minuten lag de bal er al in, in het warme Rotterdam-Zuid. Rick Karsdorp mocht aanleggen voor een penalty, na een overtreding van Bilal Ould-Chikh op Ridgeciano Haps, en verschalkte doelman Mike Havekotte: 1-0.

Havekotte mocht keepen omdat Robert Zwinkels niet inzetbaar was. Daarnaast keerde Danny Bakker terug van een schorsing, hetgeen ten koste ging van Elson Hooi. Het werd geen prettige tweede Eredivisiewedstrijd voor Havekotte, omdat Feyenoord voor rust stukken beter was dan ADO Den Haag en zich naar een 3-0 voorsprong voetbalde.

Nadat Haps en Luis Sinisterra ook al gevaarlijk waren geweest, tekende Luciano Narsingh in de 21ste minuut met een behendig wippertje voor de 2-0. Na een handsbal van Aaron Meijers in de zestien meter werd de schade nog groter; ditmaal wist Leroy Fer raad met het buitenkansje van elf meter dat door scheidsrechter Serdar Gözübüyük geboden werd.

Voor rust kreeg ADO Den Haag eigenlijk alleen een aardige kans via Tomas Necid, wiens schot gekraakt werd. De tweede helft begon wel met een Haagse mogelijkheid; Meijers schoot de bal met rechts in de handen van Kenneth Vermeer. Ondertussen had Fons Groenendijk al twee wissels doorgevoerd. Dion Malone en Pawel Cibicki kwamen voor Bakker en Ould-Chikh. Dat zorgde voor wat meer power.

Havekotte kreeg heel wat voor de kiezen in de eerste helft, maar kon zich na rust een paar keer onderscheiden met goede reddingen. Onder meer op een inzet van de doorgebroken Narsingh. En omdat er twee Feyenoorders - Edgar Ié in de 77ste minuut en Renato Tapia in de 83ste minuut - een eigen goal maakten, werd het toch nog spannend. Maar ondanks een klein slotoffensief van ADO Den Haag zat een punt er niet in. Gezien het spelbeeld was dat ook te veel van het goede geweest.

Na het verlies in De Kuip, waarbij vooral de knuffelregen zal bijblijven, wacht volgende week zondag (16.45 uur) een thuiswedstrijd tegen AZ.

Feyenoord – ADO Den Haag   3-2 (3-0)

Scoreverloop: 6. Karsdorp (penalty) 1-0, 21. 2-0 Narsingh 33. Fer (penalty), 77. Ié (eigen doelpunt) 3-1, 83. Tapia (eigen doelpunt) 3-2

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Ié, Haps; Kökcü, Tapia, Fer (77. Toornstra); Sinisterra (72. Azarkan), Narsingh, Larsson (62. Jørgensen).

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte; Van Ewijk, Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Immers, Goossens, Bakker (46. Malone); Ould-Chikh (46. Cibicki), Necid, Falkenburg (79. Summerville).

Auteur: Koen Jans