Terug naar resultaten
Serooskerke 0 - 5 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Maandag 08 juli 2019 19:30u
  • Sportpark Noordhout

Op de eerste dag van het trainingskamp in Zeeland heeft ADO Den Haag een 0-5 overwinning geboekt op VV Serooskerke. Op Sportpark Noordhout werden vier van de vijf doelpunten tegen de Zeeuwse tweedeklasser in de eerste 45 minuten gemaakt. Op basis van de kansen hadden er veel meer treffers kunnen vallen, maar de teller stokte bij vijf stuks.

Na een ochtendtraining op Haagse bodem vertrok de spelersbus rond het middaguur richting Renesse, de thuisbasis voor het zomerse trainingskamp. Iets verder stond op dag één dus een ontmoeting met VV Serooskerke op het menu. ADO Den Haag keerde terug op bekend terrein, omdat deze Zeeuwse ploeg in 2017 ook al eens de oefentegenstander van de ploeg van Fons Groenendijk was. Destijds werd het 0-7.

Delano Ladan opende twee jaar terug de score en de van TOP Oss teruggekeerde huurling deed ditmaal hetzelfde, door een voorzet van Robin Polley goed binnen te koppen. Ladan kopte daarna bijna ook de tweede Haagse goal tegen de touwen, maar de inzet ging over. Lorenzo van Kleef verdubbelde echter wél de marge met het hoofd, na een flitsende versnelling van de bedrijvige Yahya Boussakou: 0-2. Je ziet het overigens aan de namen: Groenendijk liet in het eerste uur grotendeels de jongere garde opdraven.

ADO Den Haag sprong zorgvuldig om met de eerste kansen, maar hielp daarna – met name vanuit spelhervattingen – meerdere mogelijkheden om zeep. Toch vielen er nog twee doelpunten voor rust. Eerst schoot Maikel Simonse namens Serooskerke een vrije trap in zijn eigen doel, daarna verzilverde Donny Gorter en door Ladan verdiende penalty. Overigens was namens de Zeeuwse thuisploeg Bjorn Francke gevaarlijk met een vrije trap.

Thijmen Goppel kwam direct na de break binnen de lijnen en zag binnen een paar minuten een voorzet op de lat ploffen. Daarna volgde een rustige fase. Totdat er na een ruim uur acht wissels werden doorgevoerd door Groenendijk, die langs de lijn nadrukkelijk liet weten dat het tempo opgeschroefd moest worden. Dat lukte, resulterend in veel mogelijkheden.

Erik Falkenburg was één van de spelers die in stelling werd gebracht en wist in de 81ste minuut de langverwachte 0-5 aan te tekenen. De spits tikt een voorzet van Goppel binnen. Nasser El Khayati zorgde bijna voor een prachtig einde, maar de balvirtuoos zag een schitterende inzet op de paal belanden. Zo werd het 0-5, maar was de score een stuk hoger uitgevallen als het vizier scherper afgesteld stond.

ADO Den Haag traint de komende drie dagen steeds twee keer op één dag en oefent komende vrijdag om 19.30 uur tegen VV RCS, in Oost-Souburg.

Karakteristieken
VV Serooskerke – ADO Den Haag   0-5 (0-4)

Scoreverloop: 11. Ladan 0-1, 17. Van Kleef 0-2, 20. Maikel Simonse (e.d.) 0-3, 35. Gorter (pen.) 0-4, 81. Falkenburg 0-5

Scheidsrechter: Matthijs Jobse

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte (46. Groothuizen); Polley (61. Van Ewijk), Kuipers (61. Beugelsdijk), Muringen (34. Asmelash, 61. Pinas), Gorter (61. Meijers); Van Kleef (61. Bakker), Rieder (61. Immers), Goossens (46. Goppel); Van Kins (61. El Khayati), Ladan (61. Falkenburg), Boussakou.

Auteur: Koen Jans

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner