PEC Zwolle 2 - 0 ADO Den Haag
  • Zaterdag 28 oktober 2017 20:45u
  • MAC³PARK stadion
ADO Den Haag had zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door voor het eerst in de clubhistorie vier uitduels op rij te winnen. Maar dat zat er tegen PEC Zwolle geen moment in. De thuisploeg won weliswaar met ‘slechts’ 2-0, maar de uitslag had veel hoger uit kunnen vallen. Zelf creëerde ADO Den Haag nauwelijks kansen. De nederlaag was dan ook terecht.

In de eerste paar minuten gebeurde er weinig. De 1-0 in de zevende minuut viel dan ook uit het niets. Een lange bal belandde achter de Haagse defensie. Thomas Meißner wilde opruimen, maar schoof de bal zo in de voeten van Piotr Parzyszek. De spits schoot hoog in het doel raak.

ADO Den Haag was nauwelijks bekomen van de vroege achterstand toen Robert Zwinkels alweer moest vissen. Younes Namli mocht zo doorlopen richting de vijandelijke zestien zonder aangepakt te worden. Hij kon geheel vrij aanleggen en prikte de bal tussen de rechter paal en Zwinkels: 2-0.

In het vervolg van de eerste helft kon ADO Den Haag weinig uitrichten. De mannen van Groenendijk kregen geen enkele serieuze kans. Het mocht zelfs van geluk spreken dat het niet met een grotere achterstand ging rusten. Met name Namli kreeg enkele dotten van kansen. Gelukkig voor ADO Den Haag gingen die er niet in. Ruststand derhalve 2-0 voor PEC.
In de tweede helft liet PEC ADO Den Haag het spel maken. Dat konden de Zwollenaren met een gerust hart doen, want de Hagenaars waren niet in staat om keeper Diederik Boer het vuur aan de schenen te leggen. De enige dreigende momenten kwamen van Nasser El Khayati (geblokt schot) en Bjørn Johnsen (kopballetje naast). PEC kreeg genoeg mogelijkheden het duel in het slot te gooien, maar de thuisploeg ging erg slordig om met de geboden kansen. Toch kwam de zege voor PEC niet meer in gevaar.

Door de nederlaag staat ADO Den Haag voorlopig op een tiende plek in de Eredivisie. Uit tien duels zijn dertien punten behaald. Volgende week komt de landskampioen op bezoek in Den Haag. Op zondag november kruisen ADO Den Haag en Feyenoord vanaf 12.30 uur de degens in het Cars Jeans Stadion.