svv Scheveningen 0 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Woensdag 08 juli 2015 19:00u
  • Houtrust
Topklasser SVV Scheveningen, met vele oud ADO Den Haagspelers in de gelederen, bleek woensdagavond een taaie tegenstander in de oefencampagne van onze selectie. De Scheveningers beperkten zich lange tijd tot verdedigen, maar deden dat erg goed waardoor er amper doorheen te komen was. In de tweede helft scoorden Xander Houtkoop en Giovanni Korte uiteindelijk toch nog.
Scheveningen startte de wedstrijd met 4 oud eerste elftalspelers van ADO Den Haag in de basis; Ros, El Moussaoui, Resodihardjo en Schwiebbe. Met Thomas Verheydt, ook afkomstig uit onze opleiding, zagen vele Haagse bezoekers ineens weer Tom Beugelsdijk lopen. Verheydt is wat breder en is spits in plaats van verdediger, maar heeft inderdaad veel weg van de oud publiekslieveling.

Verheydt bleef vaak de enige man vooruit, de overige tien Scheveningers zorgden dat er erg weinig ruimte was voor ADO Den Haag om aan te vallen. Uiteraard waren er wel pogingen; stagiaire Ayrton Pinheiro Victor leek een penalty te krijgen toen hij onderuit werd gelopen, maar scheidsrechter Karremans legde de bal buiten de 16 voor een vrije trap. Alberg haalde mooi een bal net voor de achterlijn en wist nog voor te geven, maar Marengo kon net niet goed zijn hoofd tegen de bal krijgen. Andere stageloper Matthew Steenvoorden kopte vanuit een corner net naast en Marengo had twee keer pech terwijl hij goed doorkwam op links, één keer dat de voorzet net niet aankwam en één keer dat hij de moeilijke boogbal niet in één keer onder controle had.
De derde stagiaire, Vitor Saba, kon helaas niet meedoen omdat hij ziek was. Hij is donderdag weer wel bij de training. Kenji Gorré was aandachtig toeschouwer op de tribune.
In de 2e helft kwamen zes nieuwe spelers in het veld, na zestig minuten kwam daar Danny Bakker ook weer bij. Hij speelde voor het eerst weer een wedstrijd nadat hij bij Jong Oranje aan het einde van vorig seizoen een enkelblessure opliep. Na ongeveer zeven minuten kwam Scheveningen er ineens twee keer gevaarlijk uit, maar dit leverde geen doelpunt op. Aan de andere kant was Houtkoop dichtbij na een voorzet van Korte en niet veel later, dit keer op aangeven van Hevel, was het raak voor Houtkoop. Een kwartier voor tijd had een mooie rush van Tyronne Ebuehi meer verdiend, maar wist keeper Mark Jacobs (vorig seizoen nog bij onze A) te redden. Hector Hevel schoot in de 81e minuut van een flinke afstand op de paal, Giovanni Korte bepaalde de eindstand in een wat rommelig en overvol zestienmetergebied uiteindelijk op 0-2. Zeker geen makkelijke avond, zoals het drie jaar geleden voor de Beker ook al zwaar was, maar wel een mooie avond op een overvol sportpark Houtrust.
SVV Scheveningen - ADO Den Haag 0-2 (0-0)
58. Houtkoop 0-1, 87. Korte 0-2
Scheidsrechter: Karremans
Opstellingen
ADO Den Haag: Zwinkels (c); Malone (46. Meijers), Zuiverloon (61. Bakker), Derijck (46. Wormgoor), Ebuehi; Steenvoorden (46. Kristensen), Jansen, Pinheiro Victor (46. Hevel); Duplan (46. Korte), Alberg, Marengo (46. Houtkoop)
SVV Scheveningen: Wolsheimer (30. Jacobs, 60. Friebel); Koorndijk, Ros (c), El Moussaoui, Goeman, Verheydt, Resodihardjo, De Bruin, Maayen, Schwiebbe, Pattinama