ADO Den Haag 3 - 1 FCV Dender EH
  • Oefenduel
  • Vrijdag 30 december 2022 15:00u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag heeft het laatste duel van 2022 gewonnen. In een besloten oefenwedstrijd tegen FCV Dender werd het 3-1 in het voordeel van de Hagenaars. Bilate was verantwoordelijk voor alle drie de Haagse doelpunten.

De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd en het scheelde niet veel of de Belgische ploeg stond na vijf minuten op voorsprong. Eerst belandde de bal op de paal en vervolgens kreeg de eerstedivisionist van België nog een grote kopkans. ADO Den Haag herpakte zich echter snel na het vlammende begin van de tegenstander. Bilate schoof de bal in de zevende minuut langs doelman Gies.

lr221230ab17435

Halverwege de eerste helft verdubbelde diezelfde Bilate de score door na een goede bal van Catic de keeper voorbij te spelen en net voor de paal binnen te tikken. Aan deze aanval ging een heerlijke bal van Asante vooraf. Het was een vermakelijk potje voetballen en het was wachten op de volgende treffer. Eerst kreeg Atteri namens de bezoekers een goede kopkans, maar trad Nikiema goed op door de inzet te pakken. Een minuut later kon De Waal schieten na goed terugleggen van Bilate. De middenvelder zag zijn poging maar net naast vliegen.

De eerstvolgende kans aan de andere kant was wel raak. ADO Den Haag kreeg de bal niet goed weg en Marzo nam de bal vol op de pantoffel: 2-1. Kiezelhard schoot de bal in de kruising en daardoor kon Nikiema alleen maar toekijken. De Hagenaars raakten niet van slag door deze tegentreffer en opnieuw werd de aanval veelvuldig gezocht. Met een lange bal van Absalem werd Bilate weggestuurd, die zijn directe tegenstander te slim af was. Vervolgens kon de spits een hoek kiezen en schoot hij kiezelhard raak: 3-1. Nog voor rust kreeg Bilate ook nog de kans op zijn vierde van de dag, maar zijn kopbal, na een prima voorzet van Catic die hem al twee keer goed bediende, ging naast.

lr221230ab17653

Aan de start van de tweede helft waren er aan de kant van ADO Den Haag maar liefst vijf nieuwe namen. Werker, Kemper, Thomas, Wehrmann en Esajas werden in de ploeg gebracht voor Van Breemen, Absalem, Klas, De Waal en Sellouki. De tweede helft was het spelbeeld heel anders. Waar de eerste helft kansenrijk was, waren de kansen in de tweede helft op één hand te tellen. Pas in de slotfase waren er wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Eerst was het Zwarts die het van geruime afstand zonder succes probeerde. Daarna was er een goede kans voor Bilate, die een stuk dichterbij de 4-1 was. De spits nam een afgeslagen bal op de volley en daar had de goalie van Dender moeite mee.

In de laatste minuten van het duel waren er nog wat kleine mogelijkheden. Het leek er echter niet op dat er nog zou worden gescoord in de tweede helft. Dit bleek ook het geval en zo eindigde de wedstrijd in 3-1 in het voordeel van ADO Den Haag. Een prima einde van het jaar!