ADO Den Haag 4 - 4 FC Utrecht
  • Oefenduel
  • Vrijdag 23 december 2022 13:30u
  • Bingoal Stadion

ADO Den Haag en FC Utrecht hebben in een vermakelijke oefenwedstrijd met 4-4 gelijkgespeeld. De Waal opende na dertien minuten spelen de score, waarna Klaiber en Sylla de score ombogen. Severina trok echter al snel de stand weer gelijk. In de tweede helft ging de nummer zeven van de Eredivisie een stuk beter van start en al na een kwartier stond het 2-4 in het voordeel van de bezoekers. Via Werker en Broekhuizen kwam ADO Den Haag weer langszij. In de slotfase kregen beide ploegen de nodige kansen, maar er vielen niet nog meer doelpunten.

(L-R)

Al na 50 seconden spelen kreeg Bilate een enorme kans. Het schot van de spits miste echter richting. Na een kleine kans voor Klaiber zette De Waal de 1-0 op het scorebord met een van richting veranderd schot. ADO Den Haag deed in de eerste helft niet veel onder voor de eredivisionist. De Hagenaars kregen zelfs de nodige kansen om de score te verdubbelen. Dit gebeurde echter niet en was het in de 30e minuut Klaiber die de 1-1 binnenschoot met een diagonale bal. Vier minuten kwamen de Utrechters op voorsprong. Dit keer was het Moussa Sylla die met een knappe goal de 1-2 verzorgde. ADO stelde al snel op orde zaken en Severina rondde goed af: 2-2. Dit bleek ook de ruststand.

ADO Den Haag - FC Utrecht

Met zeven nieuwe namen ging ADO Den Haag het tweede bedrijf in. In de tweede helft was het FC Utrecht dat meteen het heft in handen nam. Het duurde slechts vier minuten voor de Domstedelingen weer op voorsprong kwamen. Dit keer was het Bozdogan die het doelpunt voor zijn rekening nam. Redan verdubbelde tien minuten later de marge en leek ADO Den Haag aan het kortste eind te gaan trekken vanmiddag.

Een half uur voor het einde kwam Boy Kemper het veld in. Een bijzonder moment voor de verdediger, die na maandenlange revalidatie van zijn enkeloperatie eindelijk zijn officieuze rentree maakte. De aanvoerder stond nog maar vijf minuten in het veld toen hij Werker de 3-4 binnen zag koppen. Dit deed Werker uit een goed aangesneden hoekschop van Wehrmann. Het gaf de Haagse ploeg vertrouwen om toch nog resultaat te halen en ging het dapper op zoek naar de gelijkmaker. Broekhuizen, die twintig minuten voor tijd het veld in was gekomen, kreeg een enorme kopkans en zag zijn poging maar net naast gaan. Heel lang hoefde hij daar niet van te balen, want nog niet eens minuut later lag de bal toch in het net. Van der Maarel gleed uit en de 21-jarige middenvelder annex aanvaller profiteerde: 4-4.

Het was al een spectaculair duel, maar in de slotfase leek er zelfs nog een doelpunt te vallen. FC Utrecht miste drie kansen kort achter elkaar en vervolgens kreeg ADO Den Haag ook nog een mogelijkheid via Struick. Goals vielen er niet meer en dus eindigde het besloten oefenduel in het Bingoal Stadion in 4-4. Een prima resultaat voor de ploeg van trainer Dick Advocaat.

ADO Den Haag – FC Utrecht (4-4)

Scoreverloop:
13. De Waal 1-0, 30. Klaiber 1-1, 34. Sylla 1-2, 38. Severina 2-2, 49. Bozdogan 2-3, 59. Redan 2-4, 68. Werker 3-4, 77. Broekhuizen 4-4

Scheidsrechter: Sturm

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Hall (46. Rodríguez), Asante (46. Werker), Van Breemen (46. Carlson), Absalem (63. Kemper); Klas (46. Breinburg), Sellouki (46. Wehrmann), De Waal (46. Thomas); Catic (69. Siereveld), Bilate (69. Broekhuizen), Severina (46. Struick)

Opstelling FC Utrecht: Raatsie; Klaiber, Van der Maarel, Rocco, Van der Kust; Brouwers, Bozdogan, Maeda; Younes (74. Akmum), Redan, Sylla (78. Held)

Auteur: Rokus Driesen