Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

ADO Den Haag krijgt komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Twente te maken met een goede bekende. Het duel in De Grolsch Veste is een weerzien met Danny Holla, die tussen 2012 en 2014 in het geel-groen speelde. De 29-jarige middenvelder koestert warme herinneringen aan deze periode in Den Haag.

Speurend naar een versterking voor het middenveld kwam ADO Den Haag in de zomer van 2014 uit bij Holla, die de deur destijds achter zich dichttrok bij FC Groningen. Met Holla verwelkomde toenmalig coach Maurice Steijn een stabiele controleur, die een goede trap in z’n rechter had en bovendien een leiderstype was. Dat laatste bleek wel uit het feit dat Steijn direct de aanvoerdersband overhandigde aan de man uit Almere, die altijd op een basisplek kon rekenen.

Holla droeg twee seizoenen lang het shirt van ADO Den Haag en kan met een goed gevoel terugkijken op deze periode. De middenvelder was bijzonder productief; hij werd in het eerste seizoen zelfs gedeeld clubtopscorer in de Eredivisie. Hij pikte elf doelpunten mee, evenveel als Mike van Duinen. Holla pakte tot twee keer toe een verdienstelijke negende plek met ADO Den Haag. “Ik heb een heel leuke tijd gehad bij ADO Den Haag, waarmee ik over het algemeen ook goede resultaten heb behaald.”

lr140406lp5107

Gedeeld clubtopscorer
“Vooral in het eerste seizoen liep het heel lekker”, herinnert Holla zich nog goed. “Met name in het begin verloren we bijna nooit. Een keurige negende plaats was het resultaat van een prima jaar. Bij mezelf ging het ook goed. Elf goals, dat is voor een middenvelder toch wel een aardig gemiddelde. Al zaten er wel veel penalty’s (zeven stuks, red.) tussen”, aldus Holla, die samenspeelde met onder meer Tjaronn Chery en Jens Toornstra. “Vanaf dag één liep het lekker, alle nieuwe jongens pasten zich toen heel snel aan.”

Het eerste Haagse seizoen van Holla verliep eigenlijk vlekkeloos, maar de eerste helft van het tweede jaar was lastiger. “Mijn tweede seizoen bij ADO Den Haag verliep eerst moeizaam, waardoor de trainer (Steijn, red.) ook ontslagen werd. Met Henk Fraser aan het roer werden we alsnog negende, waardoor ik het toch nog aardig kon afsluiten”, vertelt Holla. Na de trainersverandering kantelde het volledig: waar ADO Den Haag eerst twintig punten pakte in de eerste 22 ronden, werden er onder Fraser 23 punten verzameld in twaalf speelronden.

“Mijn mooiste ADO Den Haag-moment in die twee seizoenen? Dan ga ik toch voor de thuisoverwinning op Feyenoord in mei 2013”, glimlacht Holla. Het is niet gek dat hij voor dit moment kiest. Tijdens deze 2-0 zege legde de middenvelder namelijk eerst de basis voor de 1-0 van Van Duinen, alvorens hij vanaf elf meter de tweede goal van ADO Den Haag tegen de touwen schoot.

lr140427lp3364

“Strijd en goed voetbal bij ADO”
Het zijn mooie herinneringen, waar Holla maar wat graag naar terugkijkt. Hij heeft daarnaast ook goede contacten overgehouden aan zijn tijd bij ADO Den Haag. “Ik spreek Tommie Beugelsdijk nog regelmatig en dat geldt ook voor Dino Nunes, de verzorger. Het is altijd leuk om contact te onderhouden met oud-collega’s. Het is ook altijd leuk om tegen je oude ploeg te spelen. In een team verandert er altijd veel in een paar jaar tijd, maar de vaste mensen blijven altijd wel aanwezig. De fysiotherapeut, de materiaalman, noem maar op. Het is mooi om iedereen weer te zien. Het maakt de wedstrijd van zaterdag ook wel speciaal. Ik volg ADO Den Haag zeker nog, dat doe ik bij al mijn oude clubs.

”Het schommelt dit seizoen vooralsnog een beetje heen en weer bij ADO Den Haag, maar de voorsprong op FC Twente is ruim. Bij een Haagse driepunter in Enschede worden de Tukkers zaterdag zelfs op tien punten achterstand gezet. “ADO Den Haag doet het dit seizoen absoluut niet slecht”, stelt Holla. “Hun kracht? Ze hebben veel diversiteit in de ploeg. Ze leveren strijd, maar ook goed voetbal. Abdenasser El Khayati is bijvoorbeeld een heel mooie voetballer, die voor veel gevaar zorgt met zijn doelpunten en assists. Waarschijnlijk is hij mijn persoonlijke tegenstander. Dat kan een leuk duel worden.”

FC Twente staat momenteel op de zeventiende plaats in de Eredivisie, met evenveel punten (tien) als hekkensluiter Roda JC. “De punten blijven nog een beetje uit, maar ik voel me vanaf minuut één op m’n gemak bij Twente. Ik heb het hier erg naar mijn zijn.” Hoewel het sportief nog niet van een leien dakje gaat in Enschede, zorgt de 3-3 tegen Ajax van afgelopen weekend voor geloof in een goed resultaat tegen ADO Den Haag, zo geeft Holla aan. “Wij spelen thuis en hebben met het gelijkspel tegen Ajax vertrouwen getankt. We moeten in eigen huis kunnen winnen en moeten daar door de stand van zaken op de ranglijst ook vol voor gaan. Het is een zeer belangrijke wedstrijd. Maar dat geldt natuurlijk ook voor ADO Den Haag, dat wat wil goedmaken na vorige week. Ik verwacht een open strijd.”

lr170910ab10457