Ga direct naar paginainhoud Ga direct naar laatste nieuws Maak kennis met de unieke Blindentribune Bestel uw Tickets Meer informatie toegankelijkheid Kyocera Stadion Parkeren en Route naar Kyocera Stadion Bestel ADO Den Haag merchandise in de fanshop

De beloften van ADO Den Haag hebben een oefenwedstrijd tegen Jong FC Volendam verloren. In het Cars Jeans Stadion eindigde het duel in 1-4. Guy Smith (foto) maakte de enige Haagse treffer.

Er waren toch nog zo’n 200 toeschouwers afgekomen op het duel in het Cars Jeans Stadion. Die zagen dat Volendam beter uit de startblokken kwam en het meeste balbezit had. Toch duurde het lang voordat Volendam het overwicht zichtbaar kon maken op het scorebord. Dat was te danken aan Indy Groothuizen. De doelman pareerde inzetten van Teije ten Den, Kay Tejan en Gerry Vlak. Toch kwam het elftal, dat onder leiding stond van oud-prof Johan Steur, na een half uur op voorsprong door een doelpunt van Ten Den. Een van de ervaren spelers van in het elftal van Volendam, waar ook Henny Schilder en Luis Pedro deel van uitmaakten. Spelers met meer dan honderd wedstrijden in het betaalde voetbal achter de naam.

Vlak na de openingstreffer van Volendam schoot verdediger Nigel Nwankwo een bal over de goal van Volendam. Ook Chen mikte te hoog. Chen is een van de twee Chinese spelers die in het kader van de samenwerking met grootaandeelhouder United Vansen een week meetrainen met de selectie van Virgilio Teixeira. Beide speelde een 45 minuten mee. Kort voor rust viel nog de tweede Volendamse treffer. Een mooie aanval over de rechterkant werd door Vlak afgerond: 0-2.

In de tweede helft maakte de voor Zu (de andere Chinees) ingevallen Smith hands in het strafschopgebied. De door scheidsrechter Langendoen toegekende penalty werd door Ten Den benut. Zijn tweede voor Volendam.

ADO Den Haag werd in de tweede helft iets sterker, had meer balbezit en creëerde wat dreiging. Spits Tarik Fagrach zag een doelpunt vanwege buitenspel worden afgekeurd en schoot vanaf een meter of zestien in de handen van Volendam-doelman Kyle Saffrie. Quincy Bogers had de Haagse eer kunnen redden na een goede aanvallende actie van Robin Polley. Maar de inzet van de oud-speler van FC Dordrecht ging hoog over.

ADO Den Haag scoorde uiteindelijk nog wel. Uit een corner van Dean Guezen kopte Smith een bal door de benen van Saffrie binnen. Een minuut later was het weer de beurt aan Volendam. Smith maakte een overtreding op de rand van de zestien. Groothuizen redde kan op de inzet van Dylan Mertens, maar had geen antwoord op de rebound van Tejan. 1-4. En dat was ook de eindstand.

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Peireira, Zu (46.Smith), Pinas, Nwankwo (46. Anez); Timmermans, Guezen, Cheng (46. Bogers); Hakimzade, Fagrach, Roeleveld (46.Polley)