Een derde KNVB Beker op rij zit er helaas niet in voor het vrouwenelftal van ADO Den Haag. Hoewel de ploeg de wedstrijd domineerde en tot in de blessuretijd op voorsprong stond, werd in de achtste finale uiteindelijk na strafschoppen verloren van sc Buitenveldert.

Met Kim Dolstra, die haar laatste wedstrijd in het groengele shirt speelde, in de basis, begon ADO Den Haag goed in Amsterdam. De eerste vier minuten leverden al evenveel hoekschoppen op, maar meer dan een gevaarlijk ogende scrimmage kwam daar niet uit. Wel zetten de bezoeksters veel druk, wat na elf minuten het verdiende doelpunt opleverde. Een goede passeeractie van Lisanne Grimberg aan de linkerkant zorgde voor een kleine voorsprong op haar directe tegenstandster. Haar lage voorzet werd bij de eerste paal binnengetikt door Kitty Susan; 0-1. De goede start resulteerde nog in een schotpoging van aanvoerster Lucienne Reichardt, maar daarna was het aan sc Buitenveldert om gevaarlijk te worden. Eerst kopte Lieselotte Wels naast uit een vrije trap van Frederique Bonink en vervolgens schoot Lorraine Prade net over het doel van Barbara Lorsheyd. Naarmate de eerste helft vorderde, nam het overwicht van ADO Den Haag wat af. Kitty Susan en Lisanne Grimberg hadden nog de mogelijkheid om de marge te verdubbelen, maar de grootste kansen aan het einde van het eerste bedrijf waren voor de thuisclub. In de 39ste minuut schoot een bal door op Roxanne Koopman, die vorig seizoen nog vijf officiële wedstrijden speelde namens ADO Den Haag. Via Barbara Lorsheyd eindigde haar inzet net naast. Drie minuten later kon de Haagse doelvrouw een vrije trap van Frederique Bonink eenvoudig klemmen. In de eerste periode na de rust kregen de groengelen weer verschillende goede kansen. Lisanne Grimberg schoot echter in de handen van de goede doelvrouw van sc Buitenveldert, terwijl Tessa Oudejans over schoot na een pass van de linksbuiten. ADO Den Haag bleef de wedstrijd domineren, maar nadat Lisanne Grimberg twee kansen had gemist, kreeg de thuisploeg onder aanvoering van het enthousiaste publiek op de tribune in de laatste tien minuten nog het geloof in een stunt. In de 83ste minuut eindigde een schot van Lieselotte Wels naast het doel van Barbara Lorsheyd. Hét moment om de wedstrijd te beslissen kreeg Kitty Susan, die in de 89ste minuut op aangeven van Renate Jansen van dichtbij stuitte op Shania van Nuland. Toen de officiële speeltijd was verstreken, kreeg het vrouwenelftal van ADO Den Haag echter voor de derde maal in vier wedstrijden een domper te verwerken. Een steekpass van Lorraine Prade bereikte Frederique Bonink en zij verschalkte van dichtbij Barbara Lorsheyd; 1-1. In tegenstelling tot het mannentoernooi werd er geen verlenging toegevoegd aan de wedstrijd, maar volgde direct een strafschoppenreeks. De goede doelvrouw van SC Buitenveldert stopte de inzet van Lucienne Reichardt, terwijl Kitty Susan naast schoot. Aan de kant van de thuisploeg werd alleen de inzet van Amy Jackson gekeerd door Barbara Lorsheyd, waarna de Amsterdamse vrouwen al voor het tweede opeenvolgende jaar feest konden vieren. ADO Den Haag zal dit seizoen dus niet als eerste club voor de derde maal op rij de KNVB Beker winnen. Het elftal zal zich volledig moeten richten op de competitie, waarin het momenteel op de vijfde plaats staat. Aanstaande vrijdag wacht alweer de uitwedstrijd tegen OH Leuven.