Helaas is het KNVB Bekeravontuur voor ADO Den Haag dit seizoen over. Na een lange reis naar Maastricht kwamen onze mannen net te kort tegen een zeer strijdbaar en passievol MVV, een ploeg die gedragen werd door een vol stadion De Geusselt.

Kansen om minimaal naar een verlenging te gaan waren er na de 2-1 van Mike van Duinen veelvuldig, maar de goal viel niet. De slotfase was knotsgek nadat ADO Den Haag zich na een 2-0 achterstand had terug geknokt tot 2-1. Iedereen die voor de Haagse club was, voelde weer hoop, want de druk op de thuisploeg was hoog. De grootste kans was misschien nog wel voor Mike van Duinen, die net voor tijd een grote schotkans vanaf rechts kreeg. Iedereen telde em al, maar ook hij kan wel eens missen, de bal vloog helaas naast.

Steijn was na afloop logischerwijs erg teleurgesteld, net als zijn spelers. Zijn woorden in de persconferentie: "Tot het laatst had ik het gevoel dat de goal nog zou vallen, daarom maakte ik me ook zo druk toen arbiter Nijhuis in mijn ogen te vroeg affloot. Vooraf neem je met elkaar door dat wij minimaal net zo veel strijd moeten leveren als MVV, want dan zou blijken dat wij op elke positie een betere speler hebben. Hun goals vallen uit twee standaardsituaties, dat geeft aan dat wij net niet scherp genoeg zijn. En hoe vervelend ik het ook vind te zeggen, MVV won uiteindelijk verdiend. Het komt voor mij onverwacht na de flow van zaterdag, we staan weer met z`n allen met beide benen op de grond en we gaan weer verder."

In de eerste tien minuten kreeg ADO Den Haag al een aantal kansen met een schot van Gouriye maar net naast, een kopbal van Kramer, uit een goede voorzet van Van Duinen met zijn linker vanaf rechts, werd net niet hard genoeg met het hoofd geraakt en een schot van afstand van Van Duinen was een prooi voor keeper Castro.

Na een periode van een minuut of twintig waarin weinig gebeurde, zette ADO Den Haag meer en meer druk. Dat resulteerde ook in een aantal goede kansen. De bezoekers hadden het veldoverwicht en de beste kansen, maar kochten daar uiteindelijk niks voor. Uit een corner die meermalen niet werd weggewerkt en even later in een vergelijkbare situatie vanuit een lange vrije trap, scoorde Rick Geenen. Hij was steeds het snelst bij de situatie waarbij de bal precies tussen iedereen in viel.

De tweede helft startte hectisch met kansen aan beide kanten en ADO Den Haag dat uiteraard koste wat het kost wilde aanvallen en snel de aansluitingstreffer wilde maken. Het duurde 20 minuten, maar die goal viel. Een briljante actie van Cabral viel voor de teen van Van Duinen en half in de draai kon ie em verlengen.

Daarna bleef ADO Den Haag drukken en werd het meermalen penibel voor de goal van MVV, maar steeds wist de thuisploeg een teen of hoofd tussen een aanval te krijgen. Cabral, Tira, Kramer, Alberg, Gehrt, allemaal kwamen ze wel in de buurt van een doelpunt, Beugelsdijk kwam nog assisteren in de spits, maar de goal viel niet. In de extra tijd werd het duwen, trekken, vrouwen en kinderen eerst, maar MVV boog niet. Door de 2-1 ligt ADO Den Haag helaas uit de beker, komt het niet verder dan de derde ronde zoals voorgaande jaren. De focus kan geheel op de competitie die zaterdag in Alkmaar al weer verder gaat!