Vanavond speelde ADO Den Haag de eerste uitwedstrijd na de winterstop in de nieuwe, roze uittenues. In Gent waren de bezoekers de betere ploeg. KAA Gent begon aan de wedstrijd in de wetenschap dat het met 61 tegentreffers de meest gepasseerde defensie van de BeNe League had. De eerste onderlinge wedstrijd had ADO in het eigen Kyocera Stadion ook met 4-2 gewonnen.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd. Al in de tweede minuut was de eerste kans voor de bezoekers. Lineth Beerensteyn werd weggestuurd door Kim Dolstra en zette voor, waarna het schot van Tessa Oudejans recht op doelvrouw Nicky Evrard belandde. Vier minuten later kreeg ook KAA Gent de eerste kans. Na een voorzet van Evelien Van Sinay schoot de watersnelle Elke Van De Sompel, de aanvoerster en gevaarlijkste speelster van de club uit Oost-Vlaanderen, hard naast. In de twaalfde minuut kwam ADO Den Haag op voorsprong. Een ingekopte hoekschop van Paola van der Veen werd eerst nog gered door de Gentse doelvrouw, maar in de rebound scoorde Tessa Oudejans van dichtbij met het hoofd; 0-1. Zeven minuten later had het al 0-2 moeten staan, toen Lisanne Grimberg van dichtbij een grote kans recht op Nicky Evrard schoot. Hierna was het lange tijd rustig op het veld. Achterin speelde ADO de bal veelvuldig rond, waardoor het middenveld als het werd aangespeeld meestal al in de dekking stond. De thuisploeg werd in de eerste helft echter nauwelijks gevaarlijk, terwijl ADO wel nog kansen kreeg om de score uit te breiden. De grootste was voor Lisanne Grimberg, die na 34 minuten net over het vijandige doel kopte. Vijf minuten voor de rust zag Barbara Lorsheyd hoe een harde vrije trap van Maaike Trommelmans net naast verdween. Aan de andere kant wist ADO Den Haag het net wel opnieuw te vinden. Opnieuw uit een hoekschop van Paola van der Veen kopte Kitty Susan bij de tweede paal mooi tegendraads in; 0-2. In de tweede helft was het eerste gevaarlijke moment afkomstig van KAA Gent. Een voorzet vanaf rechts werd door iedereen aan Haagse kant gemist en bij de tweede paal schoot Elke Van De Sompel recht op de handen van Barbara Lorsheyd. Tien minuten later werd een kopbal van Kitty Susan uit wederom een hoekschop van Paola van der Veen van de lijn gehaald. Vlak voordat het “Haags Kwartiertje” was aangebroken ging het ineens een stuk beter lopen bij ADO Den Haag. Dat resulteerde twintig minuten voor tijd in een derde doelpunt. Lisanne Grimberg zag Michelle Vrieling in het strafschopgebied volledig vrij staan en zij schoot hoog raak; 0-3. In de minuten die volgden, regende het kansen voor de bezoekers. Deze kansen waren de inleiding van het vierde Haagse doelpunt. Voor de derde maal leidde een hoekschop van Paola van der Veen tot een doelpunt. Tessa Oudejans, die regelmatig als diepste puntspeelster fungeerde vanavond, kopte van dichtbij raak; 0-4. In de 74ste minuut liet de scheidsrechter, die op zijn zachtst gezegd niet in Haagse voordeel floot, zich van zijn slechtste kant zien. Een overduidelijke overtreding in het zestienmetergebied op Lineth Beerensteyn werd door de man in het geel weggewoven. Desondanks kwam ADO Den Haag de rest van de wedstrijd, die bijna plichtmatig werd uitgevoetbald, niet meer in gevaar. Wel had het vijf minuten voor tijd nog 0-5 kunnen zijn, maar uit een voorzet van Lisanne Grimberg schoot Michelle Vrieling op de benen van Nicky Evrard. Met deze overwinning heeft ADO Den Haag zich gerevancheerd voor de late nederlaag tegen Anderlecht van vorige week. Dankzij deze overwinning en de nederlagen van PSV/FC Eindhoven en SC Telstar is de Residentieclub gestegen naar de vijfde plaats. Volgende week komt Club Brugge op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap is om 19:30 uur.