ADO Den Haag oefende zaterdagmiddag op het complex van Laakkwartier tegen het Belgische Cercle Brugge. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte om te voetballen, ondanks wat kansjes leek het duel ook af te stevenen op een 0-0. Maar 1 minuut voor het einde ging een Belgische aanvaller bij Tom Beugelsdijk over het been en de penalty die volgde werd gescoord. Toch, na een week hard trainen in Leende, en het aantal jonkies in het veld, een niet verkeerde middag voor ADO Den Haag.

Het eerste echt noemenswaardige moment was in de tiende minuut en kwam op naam van Michiel Kramer. Voor de tweede keer achter elkaar veroverde hij zelf de bal, de tweede keer kon er ook meteen een goed schot op volgen. In de eerste helft stond Danny Bakker bij ADO Den Haag weer centraal achterin naast Vito Wormgoor en de jongeling deed dat met verve voor zijn eigen thuispubliek. De verdediging hield de grote en sterke spits Junior Kabananga Kalonji, die die morgen nog overgenomen was van Anderlecht, goed aan banden.

Net voor de drinkpauze halverwege de eerste helft, mislukte een variatie op een vrije trap helaas, want de gekozen open door het midden had gevaarlijk kunnen worden tegen de Belgische Bekerfinalist van vorig seizoen. Een goede vrije trap van Tjaronn Chery werd na ruim een half uur gepakt door de keeper en een schot van Aaron Meijers, na een uitstekende 1-2 met proefspeler Catalin Tira ging maar rakelings langs de paal. Net voor de rust kwam Cercle een paar keer met een gevaarlijke counter, maar daar bleef het wel bij van Belgische kant.

In de rust verving Martijn de Zwart Gino Coutinho in de goal, maar de gesprekken rondom het veld gingen ineens over een speler van Heracles Almelo. Ninos Gouriye had namelijk bekend gemaakt de overstap naar ADO Den Haag te gaan maken en dat bericht zong rond op twitter. En het klopt inderdaad, de buitenspeler van Syrische afkomst, Heracles Almelo en ADO Den Haag zijn mondeling akkoord, maar het contract moet nog officieel opgesteld en getekend worden.

In de tweede helft was het merendeel van het balbezit wederom voor ADO Den Haag. Eén kans die meer had kunnen bieden was die van Chery, die op de rand van de zestien de bal kreeg teruggelegd van de boomlange Kramer. Maar hij kreeg de bal net niet onder controle. Na een uurtje spelen kwamen bij Cercle 11 nieuwe spelers, bij ADO Den Haag 9 stuks. Alleen De Zwart en spits Tira bleven staan. Een kwartiertje later kwam Lucky Omeruo, het broertje van, alsnog Tira vervangen en vanaf de eerste seconde, vanaf zijn allereerste balcontact, was hij een publiekslieveling. Elke bal die hij raakte, elke actie die hij probeerde, het publiek veerde op en juichte luid.

In het laatste kwartier waren er weer kansjes, maar de bal wilde er niet in. Tira stond net voor zijn wissel buitenspel bij een kansrijke aanval, Santi Kolk ging net buiten de zestien neer en Ricky van Haaren schoot de bal via een Belgisch been op de lat en Van Haaren kwam nog een keer in een kansrijke positie, maar er lag wederom een Belgisch been in de weg.

Eén minuut voor tijd brak Cercle uit en Tom Beugelsdijk stak zijn been uit. De aanvaller Thomas Debaene viel en arbiter Makkelie gaf een strafschop. Karel Vanroose schoot de penalty feilloos laag rechts van De Zwart binnen. In de laatste minuten kreeg de ontvangende ploeg nog twee kansen, maar helaas mocht het niet meer baten. Een nuttige middag tegen een tegenstander van formaat al vroeg in de voorbereiding, na een zwaar trainingskamp, met vele A-junioren in de ploeg; de 0-1 nederlaag was in dit geval niet het belangrijkste, de ploeg is groeiende.