Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft de eerste grensoverschrijdende competitie afgesloten met een overwinning. In het eigen Kyocera Stadion boekte de Residentieclub een 2-1 zege op Ajax. Hierdoor eindigt ADO Den Haag in de BeNe League A op de vijfde plaats, achter kampioen FC Twente, Standard Luik, PSV/FC Eindhoven en Ajax.

Aan de kant van de bezoekers kwamen twee speelsters in actie die vorig jaar nog de dubbel in de wacht sleepten met ADO Den Haag. Eshly Bakker en Tessel Middag hadden een basisplaats toebedeeld gekregen van trainer Ed Engelkes. Ook voormalig ADO-speelster Leonne Stentler was te gast tijdens deze laatste wedstrijd in de BeNe League A. In een winderig Kyocera Stadion beging Marleen Joore in de derde minuut de eerste fout, maar doelvrouw Barbara Lorsheijd pakte het slappe schotje. De periode hierna kenmerkte zich door weinig kansen voor beide ploegen. In de negende minuut wist ADO Den Haag het eerste wapenfeit van de wedstrijd te noteren. Het afstandsschot van Renate Jansen werd echter eenvoudig gepakt door Marieke Ubachs, de doelvrouw van Ajax. Hierna nam Ajax de wedstrijd meer in handen, Vooral linksbuiten Eshly Bakker leek zich te willen laten gelden tegen haar oude ploeg. In de elfde minuut maaide ze net over een mooie dieptepass van Chantal de Ridder heen en drie minuten later mag ze verder spelen na een ogenschijnlijke overtreding op Yvette van der Veen, waarna Barbara Lorsheijd haar voorzet met moeite stopt. De nummer twaalf van ADO moest na deze charge acht minuten later alsnog geblesseerd van het veld af. Zij werd vervangen door spits Michelle Vrieling, waarna Kitty Susan de linksachterpositie overnam. In de 25ste minuut leek de doorgebroken Kitty Susan nog een kans te kunnen creeren, maar ze werd goed verdedigd door Desiree van Lunteren. Twee minuten later kreeg ADO Den Haag opnieuw een goede kans, maar het schot van Renate Jansen verdween via een Amsterdams lichaamsdeel voorlangs. Dit bleek een van de spaarzame kansen die ADO Den Haag zich wist te creeren in een moeizame eerste helft. Ajax was na een halfuur dichtbij de voorsprong, toen Chantal de Ridder haar schot vanuit de draai geblokt zag worden. Verschillende scrimmages en geblokte schoten van Vesna Veltrop en Tessel Middag leidden eveneens niet tot een Amsterdamse voorsprong. Aan het einde van de eerste helft waren er nog wat kleine mogelijkheden. Aan de kant van ADO Den Haag kopte Kitty Susan vanuit een hoekschop naast en werd een voorzet van Mandy van Dijk net gemist door Lineth Beerensteyn. De bezoekers zagen nog een schot van Chantal de Ridder over gaan en een voorzet van de spits in het zijnet verdwijnen. Dat waren de laatste perikelen van een niet heel boeiende eerste helft. De tweede helft begon met een grote kans voor Ajax. Een voorzet vanaf links van Eshly Bakker werd bij de tweede paal maar net naast getikt door Chantal de Ridder. Barbara Lorsheijd moest twee minuten later al ingrijpen op een afstandsschot van Tessel Middag na terugleggen van Chantal de Ridder. De supporters van ADO Den Haag konden pas voor het eerst opveren in de 53ste minuut. Renate Jansen draaide een vrije trap vanaf links het strafschopgebied in en Kitty Susan zag haar inzet van dichtbij recht in de handen van Marieke Ubachs belanden. Twee minuten later miste Sheila van den Bulk met een vliegende kopbal maar net een voorzet van Lineth Beerensteyn. Deze oplevingen van de thuisploeg bleken de inleiding van de openingstreffer. Na een klein uur gaf Sheila van den Bulk vanuit het middenveld een mooie dieptepass op Renate Jansen. De nummer negen van ADO sprintte weg en schoot diagonaal in de verre hoek raak; 1-0. Na dit eerste doelpunt, die licht tegen de verhoudingen in was op dat moment, zette Ajax aan om de gelijkmaker te forceren. Zo schoot Eshly Bakker net over, tikte Barbara Lorsheijd een afstandsschot van Mandy Versteegt net onder de lat vandaan en werd een lange pass van Daphne Koster maar net gepakt door de doelvrouw van ADO Den Haag. Na deze reeks aan kansen kon de gelijkmaker niet uitblijven. Mandy Versteegt legde de bal in het strafschopgebied van ADO breed op Tessel Middag. De oud-speelster van de Residentieclub schoot van dichtbij raak; 1-1. Hierna ging Ajax het meest hardnekkig op zoek naar de voorsprong. Chantal de Ridder schoot in de 72ste minuut net langs de kruising. Zeven minuut later schoot Daphne Koster, bij wie veel aanvallen van Ajax begonnen, na een combinatie met Chantal de Ridder net naast. De eerste echte kans na de voorsprong zorgde voor de nieuwe leiding van ADO Den Haag. Aanvoerster Lucienne Reichardt passte vanuit het middenveld op Renate Jansen en zag tot haar grote vreugde hoe de topscoorster van de Residentieclub goed doorzette en opnieuw diagonaal, ditmaal links van de Amsterdamse doelvrouw, raak schoot; 2-1. In de laatste minuten van de spannende wedstrijd kregen beide ploegen nog kansen op een doelpunt. Ajax zag de gelijkmaker verijdeld worden doordat invalster Linda Bakker van afstand net over schoot en een vrije trap van Mandy Versteegt net verwerkt kon worden door de Haagse verdediging. Aan de andere kant wist Renate Jansen in de blessuretijd niet te profiteren van een te korte kopbal terug van Daphne Koster. Zo eindigde de wedstrijd in een nipte overwinning voor ADO Den Haag. Met deze zwaarbevochten zege is de BeNe League A voor ADO Den Haag ten einde. Aanstaande vrijdag kan het seizoen alsnog in stijl worden afgesloten. Om 19:30 uur ontmoet de Residentieclub op het veld van Quick Boys in Katwijk FC Twente in de finale van de KNVB Beker. Vorig jaar won ADO Den Haag de beker door in de finale VVV-Venlo met 5-2 in het eigen Kyocera Stadion te verslaan.