Het vrouwenelftal van ADO Den Haag heeft slechte zaken gedaan na de knappe 1-2 zege op titelrivaal FC Twente. Tegen het Belgische Lierse SK stond er na negentig minuten een 1-1 eindstand op de twee scoreborden van het Kyocera Stadion. Dat mocht ADO Den Haag zichzelf aanrekenen, het gelijkspel was niet nodig.

ADO Den Haag was er alles aan gelegen om geen punten te laten liggen tegen Lierse SK. De zuiderburen waren na drie speelrondes in de BeNe League A op de vijfde plaats terug te vinden. ADO Den Haag deed het tot dusver iets beter, met zes punten uit de eerste drie competitieduels. Slechts één ploeg lukte het om na de winterstop nog meer punten te vergaren: Standard Luik (negen punten). Landgenoten FC Twente en Ajax beschikten over hetzelfde puntenaantal als ADO Den Haag. De ooievaars ondernamen al spoedig pogingen om een tussenstand in Haags voordeel neer te zetten. Renate Jansen zocht meermaals de achterlijn op. Michelle Vrieling creëerde de eerste echte kans nadat de bal werd teruggelegd vanaf de rechterflank. Omdat haar schot van richting werd veranderd, rolde de bal voorlangs naast de verkeerde kant van de paal. Sheila van den Bulk zette in de vijftiende minuut bijna een werelddoelpunt op haar naam. Vanaf een meter of 25 besloot de 23-jarige feilloos uit te halen. Het speeltuig spatte uiteen op het midden van de lat. Dat scheelde weinig.

Op het schot van Van den Bulk na boden de eerste minuten weinig spektakel. Lierse SK was zelfs nog geen enkele keer voor het doel van Barbara Lorsheijd verschenen. ADO Den Haag kwam lange tijd niet verder dan speldenprikjes. Tot aan de 23e minuut. Evelien Stoffels kon een voorzet van Jansen ternauwernood uit de doelmond wegtikken. Het leverde een hoekschop op, een hoekschop waar ADO Den Haag veel aan zou hebben. In de eerste instantie kon de corner van Jansen nog worden weggekopt, maar Teresa Noyola was er als de kippen bij om middels een laag schot in de rechterhoek de 1-0 op het scorebord te noteren. ADO Den Haag kreeg in de daaropvolgende fase nog een kans via Jansen. Haar vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied ging rakelings langs de rechterpaal. In de veertigste minuut scoorde Lierse SK uit de eerste echte doelkans. Lotte Aertsen, die kort daarvoor terecht werd teruggefloten vanuit buitenspelpositie, kon een op maat gegeven voorzet van Yana Daniels bij de tweede paal binnentikken: 1-1. Ondanks dat ADO Den Haag weinig gevaar stichtte, kwam het doelpunt van de Belgische vereniging tegen de verhouding in tot stand. Pech, maar ook slordigheid. De verdediging van ADO Den Haag liet zich eenvoudig aftroeven door Lierse SK.

Een diagonaal schot van Jansen, een vrije trap richting de korte hoek van Noyola en een strak schot in het zijnet van Vrieling zorgden ervoor dat tijdens de start van de tweede helft het angstzweet uitbrak bij Lierse SK. Lorsheijd hoefde haar kwaliteiten niet tot nauwelijks te tonen. Harde voorzetten van ADO Den Haag konden telkens net niet tot doelpunt worden gepromoveerd. Vervelend. Immers was de tussenstand nog altijd 1-1. Halverwege de tweede helft kwam de tweede echte wedstrijdkans van de Belgen tot stand. Lenie Onzia krulde de bal net over de kruising. Kort daarvoor was de in het veld gekomen Lineth Beerensteyn nog gevaarlijk geweest met een zuivere knal in het zijnet.

Naarmate het duel vorderde kreeg Lierse SK steeds meer kansen. Kleine kansen, dat wel. Onder meer een net over het doel gekopte hoekschop. Jammer genoeg nam het spelbeeld van ADO Den Haag geen gretigere vormen aan. Noyola had nog wel de 2-1 op haar pantoffel, maar de lat stond iets te laag geposteerd. Echt gevaarlijk werden de clubs niet meer. De eindstand betrof de ruststand: 1-1. ADO Den Haag staat op zeven punten, twee punten onder FC Twente. De Tukkers zegevierden met 0-1 tegen Ajax. Standard Luik heeft de punten gedeeld met PSV/FC Eindhoven: 1-1. De dames van ADO Den Haag hervatten de BeNeLeague A met een uitwedstrijd tegen nieuwkomer Ajax. Het eerstkomende thuisduel vindt plaats op vrijdag 22 maart tegen het Belgische Beerschot AC.