Jong ADO Den Haag heeft de eerste wedstrijd in Divisie B van de Beloftencompetitie met 1-0 gewonnen van Jong Roda JC. ADO Den Haag had het hele duel een overwicht en dat leverde legio kansen op. Maar alleen Kevin Tano wist het net te vinden. In de slotfase was Roda JC nog een paar keer dichtbij een doelpunt. Uitstekend keeperswerk van debutant en B-junior Mark Jacobs voorkwam een Limburgse treffer.

Vanaf de aftrap was het duidelijk welke ploeg de bovenliggende partij was. Want in de eerste tien minuten kreeg ADO Den Haag al vier goede scoringskansen. Kevin Visser, Christian Supusepa, Giovanni Korte en Stanley Elbers waren allemaal niet scherp genoeg in de afronding. In het vervolg van de eerste helft hoefden beide keepers nauwelijks in actie te komen. De strijd werd vooral uitgevochten op het middenveld, waar ook Roda JC zich steeds meer liet gelden. De ploeg van coach Regillio Vrede was alleen niet bij machte om ook gevaar te stichten. Ook ADO Den Haag had daar moeite mee. Pas in de 34e minuut was er plots weer wat opwinding, toen Tano een uitgelezen mogelijkheid kreeg de 1-0 te maken. De rechtsbuiten kreeg de bal niet goed op het hoofd uit een voorzet van Elbers, waarna de bal hoog over ging. Vlak voor rust leek Elbers dan wel de score te openen. Hij haalde vanaf de rand van ‘de zestien’ uit met rechts, maar zag zijn indraaiende schot op de buitenkant van de paal belanden. Kort daarna moest Jacobs voor het eerst in actie komen. De Haagse goalie wist een vrije trap van Jimmy Hempte maar net tegen te houden. Het begin van de tweede helft leek erg op die van het eerste bedrijf. ADO Den Haag kreeg kans op kans, met enig verschil dat er nu wel werd gescoord. Nadat Tom Broekhuizen en Korte hun inzetten gered zagen worden, kon Tano wel juichen. In de 56e minuut leverde Elbers een uitstekende voorzet af op de geboren Amsterdammer. Voor Tano was het daarna een koud kunstje om de bal in het lege doel te schieten: 1-0. De marge van één goal was erg mager, en daarom bleef ADO Den Haag op zoek gaan naar meer treffers. Het team van coach Wilfred van Leeuwen kreeg weer goede mogelijkheden, maar de afronding liet telkens te wensen over. Roda JC mocht dus blijven hopen op een goed resultaat. Vanaf de 70e minuut kreeg het daarvoor ook een aantal kansen in korte tijd. Met name invaller Richino Cicilia was meerdere keren dichtbij de gelijkmaker. Zijn schoten gingen naast of werden gepakt door Jacobs. De Limburgse storm ging na vijf minuten alweer liggen, waardoor het initiatief weer bij ADO Den Haag kwam te liggen. De thuisploeg kreeg andermaal kansen. Dit keer via Robin Buwalda en Korte. Maar weer stond het vizier niet op scherp. In blessuretijd moest de thuisploeg zelfs nog oppassen dat het geen tegentreffer om de oren kreeg. Uit een scherpe counter kwam Amin Elalji oog in oog te staan met Jacobs. Laatstgenoemde bleef goed naar de bal kijken, waardoor de keeper redding kon brengen. Zo bleef het bij 1-0. Volgende week gaan de mannen van Van Leeuwen op bezoek in Rotterdam voor de wedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Eerder dit seizoen won ADO Den Haag in eigen huis met 3-0 van Sparta. Het duel in Rotterdam wordt maandag 29 oktober om 18.30 uur gespeeld.