De returnwedstrijd tegen FC Rossiyanka is in een keurig en felbevochten 1-2 overwinning geëindigd, maar door de 1-4 nederlaag thuis zijn het toch de Russische vrouwen die verder gaan in de UEFA Womens Champions League. Na de wedstrijd waren beide teams niet blij.

De Russische vrouwen niet doordat ze eigenlijk aan hun stand verplicht waren twee maal te winnen van ADO Den Haag en dat niet gelukt was en onze meiden doordat de 1-2 overwinning, hoe knap ook, niet voldoende was voor een verlenging van het Europese avontuur.

De gehele dag, of eigenlijk de gehele trip, zat het enthousiasme en vertrouwen erin dat een stuntje mogelijk was. De supporters die meegereisd waren, twee stuks, hadden er in ieder geval voor gezorgd dat de meiden meteen een welkomstgevoel kregen bij binnenkomst in het stadion. Er hing geen vlag zo groot als die van ADO Den Haag, opgehangen door vader en moeder Van der Veen.

Later op de dag zagen ze beide dochters behandeld worden langs de zijlijn, Yvette kon verder, Paola helaas niet. Na een flinke klap in haar gezicht, deed een overtreding haar de das om. Een teen deed te veel pijn om verder te gaan, ze werd in de rust gewisseld. Toen stond de ploeg al 1-0 achter. Hun nummer tien, Natalya Shlyapina, schoot de eerste de beste mogelijkheid erin, ze stond net te vrij in de zestien en haar schot was onhoudbaar voor Barbara Lorsheijd. Net daarvoor had ADO Den Haag ook een grote kans, Renate Jansen schoot net naast na een perfect uitgespeelde aanval.

Het stadionnetje liep steeds voller, de scholen leken uit te gaan. Er werd om 15.00 uur gespeeld omdat er geen lichtinstallatie aanwezig is in het stadion. Een paar honderd mensen zaten er wel en een paar maakten met trommels behoorlijk wat herrie. Al kon je op een gegeven moment alleen nog maar Nederlands horen. De staf op de tribune, de paar bestuurders, de twee ouders, ze leefden hartstochtelijk mee en schreeuwden de Haagse meiden naar voren. Noyola had nog een goede vrije trap die net naast ging en Bouchra Moudou nam een goede voorzet van diezelfde Amerikaanse ineens op haar slof, maar de Russische keeper kon met hulp van een medespeelster redden.

Na de rust bleef ADO Den Haag vechten voor elke meter, tegen deze grote en sterke Russinnen. Uit de counter werd Rossiyanka een paar keer aardig gevaarlijk, maar de goal viel niet. Een Haagse corner was erg dichtbij een goal, maar drie Haagsen konden er steeds net niet bij. De uitbraak eindigde gelukkig in een bal net naast. Rond de 80e minuut schoot Bouchra Moudou op de kruising en even later viel de gelijkmaker ook via haar. De 1-1, de goal waar naar gezocht werd. Nog 4 te gaan voor de missie die de meiden voor ogen hadden vooraf, maar het tijdsbestek was tekort.

De 1-2 kwam er nog wel, in de 87e minuut, van invalster Brittany Persaud. Verder dan 1-2 kwam het uiteindelijk niet, maar toch een verdienstelijke zege op de Russisch kampioen met professionele speelsters in de ploeg. Onze jeugdigde talenten en paar routiniers hebben zich meer dan kranig geweerd, iets om trots op te zijn. FC Rossiyanka ontving de ploeg keurig, beide ploegen kijken terug op een mooie dubbele ontmoeting. Wij wensen Rossiyanka veel succes in de volgende ronde en gaan ervoor strijden een dergelijk avontuur nog een keer mee te kunnen maken. En dan met iets meer ervaring, dan kunnen de rollen wel eens anders verdeeld gaan worden!