Het Bekertoernooi is en blijft bijzonder, voor alle deelnemende ploegen. Dat maakt uitduels bij topmateurclubs dan ook nooit makkelijk. Dat bleek ook weer vanavond, want IJsselmeervogels weerde zich met man en macht. Een vroege goal van Jens Toornstra zorgde uiteindelijk voor een degelijke overwinning.

Na afloop was aanvoerder Jens Toornstra ontevreden, want het spel op het kunstgrasveld bij schemerlicht was niet altijd geweldig. IJsselmeervogels kreeg zeker een aantal kansen, maar Robert Zwinkels was weer niet te vermurwen. Zelfs een paar ballen die later al afgefloten bleken voor buitenspel pakte hij fabelachtig. Hij dook drie maal vol op de bal waar de thuisploeg echt kansrijk werd.

ADO Den Haag reeg ook behoorlijk wat kansen aaneen, maar Zwinkels collega Armand van de Top stopte werkelijk met al zijn lichaamsdelen de gekste ballen. Om maar wat te noemen: lange bal van Toornstra omdat de keeper ver voor zijn goal stond, Van de Top net op tijd terug, Poepon tikt door op Meijers, Van de Top net op tijd uitgekomen, kans Van Duinen in de vijf meter gestopt, schot Toornstra binnen de 16, Van de Top keert knap, weer Van Duinen, Van de Top redt met benen. En dan noemen we nog niet de bal van Chery op de paal, Poepon kopt net over, vrije trap van Toornstra net naast, het stiftje van Chery over de keeper nog net uit de goal gelopen, de bal van Toornstra vanaf de zijkant die recht langs de doellijn scheert, Toornstra uit de lucht net voorlangs. Kortom, ADO Den Haag had de score hoger uit kunnen laten komen. Voor dit alles had Toornstra al gescoord, na vijf minuten om precies te zijn. Mike van Duinen ging op links ervandoor, dook de zestien in en terwijl hij viel wist hij de bal toch nog bij Toornstra te krijgen. En na al die genoemde kansen, scoorde invaller Vicento nog keurig in de slotminuten. Hij stond na een scrimmage precies op de goede plek.

Een updatetje verder: Aaron Meijers speelde de eerste helft op het middenveld en zakte na de wissel van Supusepa een linie naar achter, Beugelsdijk stond weer in de basis, Omeruo zwikte net voor het eind door zijn enkel maar het lijkt niet ernstig en gelegenheidstrainer Henk Fraser hield zich goed, maar voelde zich ook zichtbaar niet lekker. En dat terwijl Maurice Steijn al ziek op bed lag. Dus fysieke problemen in de staf, maar niet bij de spelers. Op naar het volgende duel op kunstgras zaterdag en donderdagavond de loting kijken van de KNVB Beker!