ADO Den Haag heeft voor de tweede keer op rij genoegen moeten nemen met een puntendeling. Tegen hekkensluiter Excelsior kwamen de Hagenaars niet verder dan 1-1, na een heel snelle 1-0 achterstand.

Met veel ploegen dicht bij elkaar in de onderste regionen had ADO Den Haag met een zege goede zaken gedaan. Daarvoor leek hekkensluiter Excelsior de ideale tegenstander, maar uiteindelijk bleef een Haagse zege achterwege. Nog slechts vier verdedigers had coach Maurice Steijn tot zijn beschikking en uitgerekend twee daarvan gingen in de eerste minuut in de fout. Nadat de Rotterdammers hun eerste duels wonnen, gaf linksback Samuel Scheimann de bal voor. Christian Supusepa en Filip Luksik trapten de bal in de voeten van Leen van Steensel. De centrale verdediger, die tegenwoordig in de spits speelt, aanvaardde het cadeautje met beide handen: 1-0.

De vroege achterstand maakte de opdracht voor de Hagenaars, die liefst zeven man wegens schorsingen, blessures en ziekte misten, op het winderige Woudestein een stuk moeilijker. Mede door het compacte verdedigen van de Kralingers, vaak gepaard gaand met een serie kleine overtredingen, kwamen de groen-gelen nooit in hun spel. Typerend was dat een counter in blessuretijd de beste Haagse kans van de eerste helft opleverde. Mike van Duinen, die de met een schouderblessure uitgevallen John Verhoek verving, benutte de ontstane ruimte en spurtte het hele veld over. Zijn schot kon doelman Wesley de Ruiter maar ternauwernood met zijn voet redden.

Na de pauze voerde ADO Den Haag wel de druk op en vond meer de ruimte, de ploeg maakte het veld groter. De Hagenaars posteerden slechts drie man achterin en met Marc Höcher kwam een creatieve aanvaller binnen de lijnen. Dat leek al meteen resultaat op te leveren. Op een voorzet vanaf links van Tjaronn Chery kon De Ruiter Jens Toornstra nog van het scoren afhouden. Van Duinen had vervolgens alsnog de rebound moeten benutten maar via een verdediger kwam de bal opnieuw bij Toornstra. De voorzet van de middenvelder kopte Van Duinen nu wel binnen, maar scheidsrechter Eric Braamhaar keurde het doelpunt vanwege buitenspel van Toornstra af. Net als vorig seizoen zou Toornstra zijn eerste competitietreffer van deze jaargang op Woudestein scoren. De Ruiter stopte in de 59e minuut eerst nog een schot van Höcher maar via Edwin de Graaf en Charlton Vicento kwam Toornstra in balbezit. De middenvelder draaide zich vrij en prikte de bal in de verre hoek: 1-1.

De Hagenaars voerden de druk op maar schoten van Höcher en Chery troffen geen doel. In het slotkwartier raakten de krachten bij ADO Den Haag op en alleen Toornstra had nog een goede kans. Nadat hij de bal achter zijn standbeen had vrijgemaakt, vuurde hij met links op het doel. De bal zeilde rakelings over de kruising. Hoewel de Hagenaars in de tweede helft een duidelijk veldoverwicht hadden, kwamen ze in de slotminuut nog goed weg. Roland Alberg joeg een vrije trap richting het doel van Gino Coutinho, maar de bal spatte boven de doelman op de lat uiteen. Het zou een onterechte uitslag hebben opgeleverd, maar ook met dit resultaat kan ADO Den Haag moeilijk leven. De onderste regionen blijven in zicht en alleen een overwinning zorgt voor lucht. Die moet komende zaterdag tegen NAC behaald worden. De aanvang van dit thuisduel is 19.45 uur.