Het eerste competitieduel met Maurice Steijn leverde tegen de ploeg van John van den Brom een remise op. In het Kyocera Stadion kwamen ADO Den Haag en Vitesse niet verder dan 0-0.

Het eerste duel van de nieuwe competitie was geen gewone wedstrijd. Daarvoor lag de overgang van de succestrainer John van den Brom naar Arnhem nog te vers in het geheugen. De ploeg van Maurice Steijn was er dan ook op gebrand om wat te laten zien. Uiteindelijk liep het niet zoals het affiche vooraf had geleken. Beide ploegen speelden slordig en mochten geen aanspraak op de overwinning maken. De groen-gelen waren in de tweede helft wel iets gevaarlijker dan de opponent, maar beide teams lieten de kleine kansen die ze kregen onbenut.

Het duel waar zoveel om te doen was, leverde in de eerste helft lange tijd geen vuurwerk op. De bezoekers bleven makkelijk overeind omdat de Hagenaars slordig leken. Dat werd mede veroorzaakt door allerlei wijzigingen in de defensie. Aanvoerder Timothy Derijck ontbrak wegens een schorsing en rechtsback Ahmed Ammi viel vlak voor de aftrap uit, omdat hij nog niet voldoende hersteld bleek van een hamstringblessure. Daardoor stonden Filip Luksik en ook Christian Supusepa in de basis. De Gelderlanders kregen ook al snel een domper te verwerken. Doelman Eloy Room raakte aan de knie geblesseerd en moest vervangen worden. Omdat de transfer van Piet Veldhuizen door Hercules Alicante nog wordt geblokkeerd maakte de negentienjarige Est Martin Meerits zijn debuut.

Pas op het half uur kwamen er aan beide kanten enkele mogelijkheden. De beste kans van de bezoekers was een schot van Giorgio Chanturia, dat door doelman Gino Coutinho gekeerd werd. Ook ADO Den Haag probeerde het met afstandsschoten en zette daarmee de jonge doelman onder druk. Maar de zuiverheid ontbrak. Zo schoot linksbuiten Tjaronn Chery na een splijtende pass van Lex Immers voorlangs en kon Meerits de inzetten van Jens Toornstra, Immers en Charlton Vicento voldoende keren. Vlak voor de rust kopte Vicento nog een voorzet van Chery naast. In de tweede helft bleven beide ploegen in matig spel uitblinken, maar ADO Den Haag kwam wel het dichtst bij een doelpunt. In de 55e minuut duwde doelman Meerits een vrije trap van Wesley Verhoek naar de zijkant. Linksback Filip Luksik was meegekomen, pikte de bal op en gaf voor. Gelegenheidsaanvoerder Immers kwam net te laat, zodat Guram Kashia een doelpunt kon voorkomen. Negen minuten later was Jens Toornstra heel dicht bij de openingstreffer. Na een voorzet van Luksik kopte de duikende middenvelder de bal op de paal.

Na een kans van invaller Marc Höcher, die voorlangs schoot, kreeg het slordige spel opnieuw de overhand. Pas in de laatste tien minuten kwamen er weer kansen aan beide kanten. Eerst kopte Wilfried Bony een voorzet van Nicky Hofs net naast. Kort daarna ging Vitesse-verdediger Frank van der Struijk onder een voorzet van Verhoek door en kwam Höcher in balbezit. De buitenspeler gaf voor, maar de Georgiër Kashia werkte de inzet over het doel. Even later omspeelde Chanturia Luksik en Supusepa. Zijn schot was gevaarlijk, maar Coutinho kon met de vingertoppen redding brengen.

In de laatste minuten probeerden de Hagenaars nog een zege uit het vuur te slepen. Immers schoot op het doel, maar Meerits tikte de bal over. Verhoek brak op rechts nog een keer door en schoot in het zijnet. Uiteindelijk bleef het matige duel op 0-0 steken. Volgende week zondag volgt voor ADO Den Haag bij FC Groningen een nieuwe kans om drie punten te veroveren. Een moeilijke opgave omdat de Hagenaars vorig seizoen vier van de vijf onderlinge confrontaties verloren. Maar de Euroborg is ook het stadion waar definitief Europees voetbal werd behaald. Wellicht dat dit een bron van inspiratie is. De aanvang van het duel in Groningen is 16.30 uur.