Net als in het Kyocera stadion (2-2) eindigde ook het duel in de Galgenwaard tussen de trots van de derde en vierde stad van Nederland onbeslist. Na twee nederlagen rechtte ADO Den Haag in Utrecht de rug en pakte weer een punt: 1-1. Zoals zo vaak leveren wedstrijden tussen FC Utrecht en ADO Den Haag veel strijd op. Van goed voetbal was aan beide kanten zeker niet altijd sprake, van inzet des te meer. En op grond van de veld- en kansenverhoudingen deed de uitslag aan beide teams recht. Maar ADO Den Haag behaalde dat punt niet alleen met zweet, maar ook met bloed (blessures voor Coutinho, Horváth en Vicento) en tranen (schorsing Supusepa).

Het belang van het duel was groot, want bij winst zou ADO Den Haag naar de elfde plek klimmen. Bij verlies zou FC Utrecht de Hagenaars op de ranglijst passeren, waardoor de ploeg van Maurice Steijn naar de vijftiende plek zou zakken. FC Utrecht begon het best aan het duel en Frank Demouge was na zes minuten dichtbij een doelpunt. Hij rondde een voorzet van Alexander Gerndt af, maar via Chris Kum en de hand van doelman Gino Coutinho verdween de bal over het doel.

Aan de overkant had Jens Toornstra de bezoekers op voorsprong kunnen zetten. Hij onderschepte een breedtepass van Anouar Kali en na een combinatie met John Verhoek schoot de middenvelder diagonaal in. Doelman Roberto Junior Fernandez kon nog met de voet redding brengen. De Domstedelingen zochten vooral met lange ballen hun `twee torens` Demouge en Gerndt. En dat had na een half uur succes. Een diepe bal van Mark van der Maarel werd door Gerndt verlengd. Demouge dook op in het centrum van de verdediging, omspeelde Coutinho en schoof de bal in het doel: 1-0.

ADO Den Haag had in die fase (en ook direct na rust) het betere van het spel, zonder echt kansen te creëren. Het was aan een fout in de Utrechtse defensie te danken dat de groen-gelen op gelijke hoogte kwamen. Van der Maarel kopte een voorzet van Toornstra recht omhoog, waarna de bal bleef hangen. Omdat doelman Fernandez zijn lijn niet verliet, werkte Alje Schut de bal, onder druk van Charlton Vicento, onvoldoende weg. Lex Immers profiteerde en schoot de bal in 43e minuut onder Fernandez door: 1-1. In de tweede helft leek ADO Den Haag het duel naar zich toe te trekken. Tjaronn Chery kreeg een mogelijkheid maar schoot naast. De vraag of ADO Den Haag het duel in winst had kunnen omzetten, blijft onbeantwoord, want al snel sloeg het noodlot toe. Binnen acht minuten moest zowel Coutinho als Gábor Horváth met een blessure het veld verlaten. Coutinho onderschepte een lange bal van Schut maar Gerndt liep vervolgens tegen hem aan. De doelman verliet duizelig het veld, waarna Robert Zwinkels voor het eerst dit seizoen in een competitieduel zijn opwachting mocht maken. Horváth raakte geblesseerd aan zijn kuit.

FC Utrecht profiteerde van de Haagse tegenslag en Yoshiaki Takagi (kopbal) en Demouge (schot dat door Zwinkels naast werd getikt) waren dichtbij een doelpunt.

Daarna raakte de Haagse ziekenboeg nog voller, want in de 82e minuut moest een derde speler van ADO Den Haag uitvallen. Na een steekpass van Toornstra kwam Charlton Vicento hard in botsing met Schut. De linksbuiten ging per brancard van het veld. In het vervolg van de wedstrijd, die ook bestond uit zeven minuten blessuretijd, vocht ADO Den Haag zich naar een punt, zodat coach Steijn als hoofdverantwoordelijke (hiervoor twee keer winst als ad-interim) ongeslagen in de Galgenwaard blijft.

Komende zaterdag wacht ADO Den Haag opnieuw een cruciale wedstrijd. Dan komt om 19.45 uur Excelsior op bezoek.