ADO Den Haag wacht nog altijd op haar eerste thuiszege en zelfs op haar eerste doelpunt in het Kyocera Stadion in 2011-2012. Tegen RKC Waalwijk lukte het helaas opnieuw niet en verloren de Hagenaars met 0-1.

Op een avond dat het onweer boven Den Haag hing, kwam de nederlaag als een donderslag bij heldere hemel. En zoals altijd wordt het verschil in doelpunten uitgedrukt. Daar waar ADO Den Haag na 270 minuten (drie wedstrijden) in het Kyocera Stadion nog niet heeft gescoord, deed RKC dat met haar eerste kans van de wedstrijd wel. Bij ADO Den Haag werd met veel vertrouwen naar het duel tegen RKC uitgekeken. De Brabanders kenden weliswaar een goede competitiestart en hadden voor aanvang zelfs drie punten meer, maar in Den Haag putte men hoop uit de komst van nieuwe aanwinsten. Met verdediger Gábor Horváth en spits John Verhoek in de gelederen moest een zege mogelijk zijn.

ADO Den Haag begon voortvarend aan de wedstrijd en John Verhoek liet zich direct gelden. Na drie minuten kopte hij de bal in de loop van Lex Immers, maar de middenvelder schoot over het Waalwijkse doel. De Hagenaars hadden RKC bij de keel maar konden het veldoverwicht niet in grote kansen uitdrukken. John Verhoek schoot na een voorzet van Marc Höcher bij de eerste paal naast en zijn broer Wesley mikte de bal na slecht uitverdedigen van Evander Sno voorlangs.

Het uitblijven van het doelpunt brak de groen-gelen later in de eerste helft op. De gretigheid was nog wel aanwezig, maar het spel werd slordiger en ook de linies sloten minder aan. Toch leek er niets aan de hand, want de tegenstander meldde zich lange tijd niet voor het doel dat door Gino Coutinho werd bewaakt. Maar de eerste goede Brabantse aanval leverde wel een doelpunt op. Robert Braber mocht in de 39e minuut op rechts doorkomen en zijn voorzet werd bij de tweede paal door Rick ten Voorde met een volley verzilverd: 0-1.

Twee minuten later had de promovendus nogmaals profiteren. Ten Voorde zette met een slimme pass Geoffrey Castillion vrij voor Coutinho. ADO Den Haag mocht van geluk spreken dat de spits de paal trof. Na de pauze was het wachten op Haagse ideeën, maar die bleven uit en de bezoekers kregen in het eerste kwartier de opgelegde kansen. Castillion hield de hele verdediging bezig voordat Horváth kon opruimen. Vervolgens verslikte Immers zich bij het uitverdedigen en schoot Braber de geboden kans over het doel. En in de 52e minuut raakte de vrijstaande Aaron Meijers de paal. Het spel bleef slordig, maar de thuisploeg gaf niet op en zocht veelvuldig de aanval. Maar goede kansen kwamen er ook in de tweede helft niet voor de ploeg van Maurice Steijn.

In de slotfase kregen de bezoekers op de counter de kansen om het duel te beslissen. Invaller Roald van Hout profiteerde toen Filip Luksik te zacht op Coutinho terugspeelde. De Brabander omspeelde Coutinho, maar de doelman plukte vervolgens de bal alsnog van zijn voet. Daarna schoot diezelfde Van Hout op aangeven van Sander Duits over en ook Evander Sno plaatste een bal nog een keer voorlangs.

Het bleken geen dure missers te zijn, want de verrassende zege van RKC kwam niet meer in gevaar. ADO Den Haag wacht volgende week een moeilijk uitduel, want op zondag 18 september om 14.30 uur is er de confrontatie tegen FC Twente. Die wedstrijd betekent het weerzien met Co Adriaanse, die van 1988 tot februari 1992 coach van FC Den Haag was en destijds de Hagenaars naar de Eredivisie loodste.