Jong ADO Den Haag heeft maandagavond voor de derde maal op rij geen overwinning behaald. De ploeg van coach Dennis den Turk verloor met 2-1 uit bij Jong FC Twente. Het was een gelijkopgaande wedstrijd en ADO Den Haag had dan ook een punt verdiend. Vooral in de slotfase miste de Hagenezen een paar grote kansen, waardoor het team met nul punten terugkeerde naar de Hofstad.

Door Joey Gardien

Beide teams verschenen met een erg jong team aan de start op een kletsnat Trainingscentrum Hengelo. Zowel FC Twente-coach René Hake als Den Turk had bijna geen enkele speler uit het eerste team opgesteld. Het kwam de eerste helft niet ten goede. FC Twente had een licht overwicht, maar kon dit niet uiten in kansen. De Tukkers kwamen niet verder dan twee afstandschoten. De enige echte kans kwam op naam van ADO Den Haag. In de 43e minuut leverde Roderick Gielisse een indraaiende corner af vanaf links. Serhat Koksal kopte de bal in bij de tweede paal, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald.

In de tweede helft was er iets meer actie voor beide doelen. Dit resulteerde al na vier minuten in de openingstreffer. FC Twente-speler Ola John (broer van Collins en Paddy John) krulde de bal vanaf de linkerkant van het veld met rechts het vijandelijke 5-meter gebied in. De voorzet was zo scherp dat niemand van ADO Den Haag eraan kon komen. Flamur Kastrati kon dat namens FC Twente wel en zo tikte hij makkelijk de 1-0 binnen.

Met 65 minuten op de klok was het weer raak voor de roodhemden. Verdediger Stefan Thesker trapte vanaf eigen helft een lange bal naar voren. De bal kwam bij spits Kastrati terecht, die vervolgens het duel aanging met Christian Supusepa. De Tukker zette een flink blok in de rug van de verdediger, maar de scheidsrechter wuifde het weg. Zo kreeg Kastrati een vrije doortocht naar doelman Nico Pellatz. Met een lobje over de keeper scoorde hij de 2-0.

ADO Den Haag oogde wat gelaten na de twee tegentreffers. Het duurde dan ook lang voordat het team weer gevaarlijk kon worden. Pas in de 78e minuut kregen de groen-gelen een mooie kans. Jarchinio Antonia brak door op links en gaf de bal laag voor richting de penaltystip. Daar kwam de uitstekend ingevallen Mike van Duinen inglijden. Met een puntertje tikte hij de bal in het doel van FC Twente-goalie Nick Marsman.

De mannen van Den Turk kwamen door de 2-1 weer volledig terug in de wedstrijd. Een minuut na de aansluitingstreffer was het bijna weer raak. Weer was het Van Duinen die een prachtige kans kreeg. Hij werd van achteruit de diepte ingestuurd en kwam oog in oog te staan met Marsman. De aanvaller had de 2-2 op zijn schoen, maar zijn hoge schot werd gepakt door de keeper.

Eén minuut voor tijd kreeg ADO Den Haag nog een grote mogelijkheid. Supusepa kwam vanaf eigen helft opzetten en gaf een lage steekpass door het hart van de FC Twente-verdediging. De opgekomen Joel Tillema kreeg de bal in de voeten, maar de rechtsback haastte teveel, waardoor hij de bal knullig in het zijnet knalde. Het bleef dus bij 2-1.

Den Turk was niet geheel ontevreden over de wedstrijd: ‘’We stonden organisatorisch goed en gaven bijna niks weg. De tegengoals vielen eigenlijk uit het niets. Daar konden wij niet heel veel aan doen. Zeker als bij de 2-0 de scheidsrechter niet fluit voor een overtreding.’’ De coach was minder tevreden over de voorhoede. Den Turk: ‘’Voorin hadden we het erg moeilijk. We kregen een paar kansen die er best in hadden gekund. We mistten de echte wil om te scoren. Dat is jammer, want we hadden zeker een punt verdiend.’’

Jong FC Twente – Jong ADO Den Haag 2–1 (0-0)
Scoreverloop: 49. Kastrati 1-0, 65. Kastrati 2-0, 78. Van Duinen 2-1
Locatie: Trainingscentrum Hengelo
Scheidsrechter: Bakkelo
Gele kaarten: Pennanen, Kastrati (FC Twente)
Opstelling FC Twente: Marsman, Stockentree, Röseler, Thesker, Rannankari; Bouma, Pennanen, Berghuis (84. Bruns); Gouriye, Kastrati (76. Smith), John
Opstelling Jong ADO Den Haag: Pellatz, Tillema, L. Piqué, Supusepa, M. Piqué; Visser, Koksal (87. Van der Dussen), Gielisse (76. Resodihardjo); Antonia, Vincento, Hulst (68. Van Duinen)