Jong ADO Den Haag heeft donderdagavond een gemakkelijke overwinning geboekt op Jong Heracles Almelo. De wedstrijd, die op trainingscomplex De Aftrap werd gespeeld, was nooit echt spannend te noemen. De Hagenaars kwamen al na vijf minuten op voorsprong en kwamen daarna nooit meer in de problemen. Een rode kaart voor de Heraclieden vlak na rust bracht ADO Den Haag helemaal in een zetel. Via twee goals van Santy Hulst en Charlton Vicento stond aan het eind van de avond een 4-0 uitslag op het scorebord.

Door Joey Gardien

ADO Den Haag werd, zoals vorig seizoen, weer getraind door Maurice Steijn. De afgelopen wedstrijden zat Dennis den Turk nog als coach op de bank. Hij combineerde dit met het trainerschap van de A1, maar dit bleek een onmogelijke opgave. Den Turk zal zich nu volledig op de A1 blijven richten en Steijn zal het coachschap van de beloften op zich nemen.

Met vijf minuten op de klok zorgde Heracles Almelo voor het eerste gevaar. Een schot van Anmar Almubaraki kon simpel gepakt worden door keeper Nico Pellatz. Uit de aanval die daarop volgde, was het direct raak voor ADO Den Haag. Jarchinio Antonia brak op volle snelheid door op de rechterkant van het veld. Zoals zo vaak dit seizoen wist hij zijn maatje voorin, Vicento, te bereiken met een goede voorzet. De spits kon dan ook eenvoudig de openingstreffer binnentikken achter Heracles-doelman Nick Hengelman.

Direct na de 1-0 controleerde ADO Den Haag de wedstrijd als vanouds. Ze gaven bijna niks meer weg, maar wisten zelf ook weinig grote kansen te creëren. Schoten van Serhat Koksal en Antonia waren de enige wapenfeiten. Na 32 minuten was het wel weer raak aan Haagse zijde. Antonia, die zoals bijna elke week uitstekend speelde, de camera van ADO TV stond ook op hem gericht, gaf een scherpe steekbal op Hulst. Die kwam daarna alleen voor de keeper te staan. De spits bleef koelbloedig en maakte de 2-0.

Vlak na het begin van de tweede helft was de wedstrijd al bijna gespeeld. Heracles-verdediger Mark Engberink kreeg rood, omdat hij de doorgebroken Antonia vloerde. De penalty die eruit volgde was een koud kunstje voor Hulst: 3-0. Daarna gebeurde er eigenlijk weinig meer op De Aftrap. ADO Den Haag speelde de wedstrijd vakkundig uit. Achterin gaf de ploeg niks weg en ook voorin leek het team de krachten te sparen. De wedstrijd daalde dan ook flink in amusementswaarde. Tot de 81e minuut. ADO Den Haag mocht weer aanleggen voor een strafschop na een lichte overtreding op wederom Antonia. Dit keer mocht Vicento raak schieten vanaf elf meter. Ook hij schoot de bal onberispelijk binnen. Het betekende de 4-0 eindstand.

Door de winst staat ADO Den Haag nu op de vierde plek in de competitie met 16 punten. Daarmee staan ze gelijk met nummer twee AZ en nummer drie NEC. Het gat naar koploper PSV is vijf punten. Aanstaande maandag mag de ploeg van Steijn alweer aantreden. Dan staat de ontmoeting met Vitesse/AGOVV op het programma. De wedstrijd in Gelderland begint om 18.30 uur.

Jong ADO Den Haag – Jong Heracles Almelo 4–0 (2-0)
Scoreverloop: 5. Vicento 1-0, 32. Hulst 2-0, 47. Hulst 3-0 (pen.), 81. Vicento 4-0 (pen.)
Locatie: De Aftrap
Scheidsrechter: Jeroen Abbink
Gele kaarten: Nieuwboer, Ter Horst (beiden Heracles Almelo)
Rode kaarten: Engberink (Heracles Almelo)
Opstelling Jong ADO Den Haag: Pellatz; Tillema, Gielisse, Supusepa, M. Piqué (46. Van Hese); Visser, Koksal, Buijs (80. Van der Dussen); Antonia, Vicento, Hulst (65. Achterberg)
Opstelling Jong Heracles Almelo: Hengelman; Te Wierik, Reekers, Engberink, Ter Horst; Nieuwboer, Schuurman, Almubaraki (51. Hemmink), Houtkoop (77. Belterman); Cairo, Rendla