De Vrouwen van ADO Den Haag hebben donderdagavond de kans op het kampioenschap levend gehouden. In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen won de ploeg van trainer Sarina Wiegman met 1-2 bij Willem II. Lisanne Grimberg opende de score in de eerste helft. Na rust kregen de bezoekers legio aan kansen, maar viel de goal plots aan de andere kant. Diep in blessuretijd wist Lucienne Reichardt de kansen op het kampioenschap te behouden door uit een hoekschop te scoren. Concurrent FC Twente won met 5-1 bij FC Zwolle. Aanstaande donderdag speelt ADO Den Haag haar laatste duel thuis tegen FC Utrecht en gaat Willem II op bezoek bij FC Twente. Wees er bij en steun de Haagse Vrouwen in het eigen Kyocera Stadion, want zij moeten sowieso zelf de drie punten halen! De toegang is gratis.

De eerste helft in Brabant bracht weinig hoogtepunten met zich mee. ADO Den Haag was veruit de bovenliggende partij op het slechte veld in Tilburg. Desondanks kreeg de Haagse formatie weinig kansen. Het eerste wapenfeit kwam op naam van Lisanne Grimberg. Laatstgenoemde zag haar vrije trap echter in de handen van de Tilburgse goalie verdwijnen.

Tien minuten voor tijd was de tweede Haagse kans direct een doelpunt. Een schitterende pass vanaf 25 meter lanceerde Sheila van de Bulk aan de rechterkant van het veld. Van den Bulk haalde achterlijn en trok de bal strak voor het doel. Van dichtbij schoot Grimberg snoeihard raak: 0-1. Een minuut later had ADO Den Haag een strafschop moeten krijgen. Een fraaie voorzet van Lucienne Reichardt bereikte Renate Jansen, maar die werd hard naar de grond gewerkt door een tegenstander. De scheidsrechter besloot echter een vrije trap toe te kennen in plaats van een strafschop.

In het tweede bedrijf bleef ADO Den Haag aandringen. Goaltjesdief Jansen had een aantal goede kansen (o.a. schot van 25 meter tegen de lat), maar voortreffelijk keeperswerk van Eline Sol zorgde er voor dat het lang spannend bleef. In de 66e minuut was het Grimberg die uit een voorzet van Van den Bulk de bal strak naar de hoek kopte. Wederom was het Sol die met een weergaloze reflex het ronde leder voor de doellijn pareerde.

In de laatste twintig minuten van het duel kreeg opnieuw Jansen een mogelijkheid. Haar poging ging via een been van een Willem II-speler naast het doel. Twee minuten later was het Grimberg die door het centrum brak en de bal links af gaf op Jill Wilmot. De aanvoerder stormde op de Tilburgse goalie af, maar zag haar schot via het been van Sol naast het doel rollen.

In de laatste 15 minuten van het duel werd ADO Den Haag slordiger. En dat kwam de ploeg van trainster Wiegman duur te staan. In de 89e minuut maakte Willem II vanuit het niets gelijk. Maran van Erp leek de eindstand op 1-1 te bepalen. Twee minuten later echter, in de 92e minuut, wist Mandy van den Berg een hoekschop uitstekend te plaatsen, waarna Lucienne Reichardt de winnende treffer tegen de touwen schoot.

En zo kwam ADO Den Haag goed weg in Tilburg. Willem II gaat volgende week op bezoek bij koploper FC Twente. Bij een gelijkspel of winst van de Tricolores kan ADO Den Haag in eigen huis kampioen worden door FC Utrecht te verslaan.

Willem II - ADO Den Haag (0-1) 1-2
Scoreveloop: 30. Lisanne Grimberg 0-1, 89. Manan van Erp 1-1, 92. Lucienne Reichardt 1-2
Scheidsrechter: de hr. Perez
Locatie: Sportpark Bijstervelden te Tilburg
Toeschouwers: 250
Opstelling Willem II: Sol; Glaudemans, Van Vlerken, Meulen, Van Erp; Van de Donk, Van de Wetering, Burger; Van de Bighelaar, Kuijpers, Van de Pas
Opstelling ADO Den Haag: Lorsheijd; Worm, Nooy, Van den Berg, Verheul; Reichardt, Wilmot, Scheenaard, Van den Bulk; Grimberg, Jansen