2021 zit er weer bijna op dus een mooi moment om eens terug te blikken op wat er afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Het was namelijk weer een bewogen jaar voor ADO Den Haag. Zo kwam het zwarte scenario uit en degradeerde de club uit de Eredivisie, maar pakte het ook de eerste periodetitel waardoor ADO Den Haag in ieder geval aan de play-offs om promotie mee gaat doen. Hopelijk kunnen we in het komende jaar zo snel mogelijk alle fans weer verwelkomen in het stadion, want we missen jullie!

Januari

2 januari: eerste training van 2021

Op zaterdag 2 januari werd met een complete groep de eerste training van 2021 afgewerkt op het Prins Irene Sportpark in Rijswijk. Dit was tevens de eerste training van Marko Vejinović, die op Oudjaarsdag werd vastgelegd. Alleen Peet Bijen trainde apart van de groep, want hij was herstellende van een blessure.

5 januari: Marius van Mil tekent voor meerdere seizoen

ADO Den Haag trok op deze dag met Marius van Mil een talentvolle spits aan voor de komende jaren. De aanvaller kwam over van Excelsior Maassluis en volgde hiermee het voorbeeld van Milan van Ewijk en Evan Rottier, die in een eerder stadium al de overstap maakten van de Tricolores naar het Cars Jeans Stadion. Op 27 augustus 2021 heeft de geboren Delftenaar zijn debuut gemaakt.

19 januari: ADO Den Haag met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

ADO Den Haag ging met 2-1 onderuit op bezoek bij Vitesse in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Het bleef heel lang spannend, maar de thuisploeg trok uiteindelijk aan het langste eind. Vitesse kwam via Loïs Openda en Matuš Bero op 2-0, maar Amar Catic nam namens ADO Den Haag in de 81e minuut de aansluitingstreffer voor zijn rekening. David Philipp had in de slotseconde de gelijkmaker op zijn schoen, maar de bal scheerde net over de lat.

01 adovit

24 januari: ESPN DOC ‘Ademhalen, Doorzetten, Overleven’ in première’

In de documentaire ‘Ademhalen, Doorzetten, Overleven’, geproduceerd door ESPN, werd de club gevolgd tijdens de eerste helft van het vorige seizoen. In deze ESPN DOC wordt de kijker door middel van unieke camerabeelden meegenomen in de gebeurtenissen van de eerste helft van seizoen 2020/2021. Zo zijn er achter de schermen-beelden vanuit de kleedkamer te zien en wordt er teruggeblikt op het bekermirakel tegen Sparta en de aanstelling van Ruud Brood.

Februari

1 februari: Onze stad, onze supporters, onze trots. Sinds 1905!

Ter gelegenheid van het 116-jarig bestaan van de club werd er op deze dag een gave verjaardagsvideo gepubliceerd. Deze video werd in samenwerking met de Haagse supportersgroepen gemaakt. De video, waar we nog steeds trots op zijn, is hieronder nog eens te bekijken.

 

1 februari: Jan Lobel benoemd tot Erelid van HFC ADO Den Haag

Jan Lobel werd op 1 februari benoemd tot Erelid van HFC ADO Den Haag. Toenmalig vicevoorzitter Edwin Reijntjes reikte hem de onderscheiding uit in het Cars Jeans Stadion. De uitreiking vond plaats in het kader van de 116e verjaardag van de club.

2 februari: gebroeders Mulder verlengen contract bij ADO Den Haag

De gebroeders Mulder werden op 2 februari beloond met een contractverlenging. De centrumverdediger en de linksachter tekenden beide een overeenkomst tot medio 2022, met de optie voor nog een jaar.

tussen1

6 februari: gewaardeerde vrijwilliger Ruud Schotman (69) overleden

Op 6 februari 2021 overleed Ruud Schotman. Aan de club droeg hij zijn steentje bij als rondleider, gastheer en chauffeur. Kenmerkend aan Schotman was dat hij zich altijd één voelde met ADO Den Haag, de club waar hij zich enorm thuis voelde. Dat bleek ook wel uit het feit dat hij op vrijwillige basis veel werk verzette voor zijn favoriete club. Maar liefst negen jaar lang zette hij zich vol overgave in voor ADO Den Haag.

25 februari: legendarische ADO-doelman Ton Thie (76) overleden

De voormalig doelman Ton Thie, volgens velen de aller beste keeper aller tijden van ADO Den Haag, overleed op 25 februari dit jaar op 76-jarige leeftijd. Thie diende ADO en FC Den Haag van 1964 tot en met 1976 en keepte 378 competitiewedstrijden, 45 bekerduels, zestien Europese wedstrijden en 122 vriendschappelijke ontmoetingen.

02 tonthie

Maart

13 maart: wedstrijd nummer 100 voor Michiel Kramer

De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo had voor Michiel Kramer een bijzonder tintje. De spits speelde namelijk zijn 100ste officiële wedstrijd voor ADO Den Haag. Voor de wedstrijd kreeg hij een ingelijst shirt overhandigd.

tussen2

21 maart: dankzij actie ‘Soeper Winter’ 50.000 porties soep

In samenwerking met de Participatie Keuken hebben ADO Den Haag-vrijwilligers afgelopen winter 4.500 soepen rondgebracht in Den Haag. Dit allemaal in teken van de actie ‘Soeper Winter’, een initiatief waarbij ruim dertig samenwerkende partners zestien weken lang belangeloos soep gingen maken en uitdelen aan voornamelijk ouderen in de regio Den Haag.

April

03 fanstore

7 april: ADO Den Haag opent met trots nieuwe Fanstore

In de tweede week van april zijn de deuren geopend van de nieuwe Fanstore. De maanden daarvoor was er hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwe winkel die zich naast de hoofdingang van het Cars Jeans Stadion bevindt. De Fanstore is dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 – 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 – 17.00 uur. Bij thuiswedstrijden kun je vanaf 14.00 uur langskomen.

15 april: Sjaak Polak langer door bij ADO Den Haag Vrouwen

ADO Den Haag Vrouwen en Sjaak Polak bereikten een overeenstemming over een contractverlenging. De hoofdtrainer zette zijn handtekening onder een contract die hem tot medio 2022 aan de club verbindt. Polak is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen als trainer van de ADO Den Haag Vrouwen.

04 sjaakpolak

18 april: 50.000 volgers op TikTok

ADO Den Haag groeit nog steeds op alle social media-kanalen en zo ook op TikTok. In april dit jaar tikte de club 50.000 volgers aan op het platform. Een mooie mijlpaal dus! Inmiddels staat de teller op ruim 61.000 volgers.

Mei

3 mei: nieuwe start voor ADO Den Haag door WHOA-procedure

Op 3 mei werd bekend gemaakt dat ADO Den Haag een WHOA-procedure is gestart. De reden hiervoor was dat de grootaandeelhouder van ADO Den Haag, United Vansen, niet meer aan haar verplichtingen kon en/of wilde voldoen. Op 22 april werd United Vansen in kort geding veroordeeld om te betalen, maar wilde dit niet. De WHOA-procedure bood de club kans op een herstart.

12 mei: ADO Den Haag eSports plaatst zich op knappe wijze voor finals

Danny Hazebroek en Rick Dame, toenmalig eSporters van ADO Den Haag, wisten zich met een achtste plek al keurig te plaatsen voor de play-offs van de KPN eDivisie en vol overtuiging wisten ze zich ook nog te kwalificeren voor de finales die op woensdag 2 juni hebben plaatsgevonden. Hier wisten Dame en Hazebroek de kwartfinales te bereiken.

13 mei: degradatie uit Eredivisie een feit na verlies tegen Willem II

De 13e van mei 2021 ging de boeken in als een zwarte dag in de geschiedenis van de club. Na een desastreuze eerste helft tegen Willem II verloor het in eigen huis met 1-4 van de Tilburgse club. Doordat andere degradatiekandidaat FC Emmen van Heerenveen won was degradatie een feit. Een grote teleurstelling voor de club, fans en alle betrokkenen.

05 degradatie

16 mei: Mohammed Hamdi vertrekt; Edwin Reijntjes ad interim

Een paar dagen na de degradatie werd bekend dat Mohammed Hamdi zijn taken als Algemeen Directeur naast zich neerlegt. De Raad van Commissarissen liet weten dat Edwin Reijntjes de positie op interim-basis over ging nemen.

Juni

6 juni: voortreffelijke bekerfinale ADO Den Haag Vrouwen niet beloond

Op 6 juni speelde de formatie van trainer Sjaak Polak de bekerfinale in Almere tegen PSV. Ondanks een goede wedstrijd van de Hagenaren waarin het niet onderdeed voor PSV, trok ADO Den Haag Vrouwen toch aan het kortste eind (0-1).

06 adovrouwen bekerfinale

23 juni: nieuwe seizoen officieel van start gegaan

Voor ADO Den Haag ging op 23 juni het seizoen 2021/2022 officieel van start met de eerste training. Naast de bekende gezichten stonden er met Dhoraso Moreo Klas (FC Den Bosch) en Marius van Mil (Excelsior Maassluis) twee nieuwkomers op het trainingsveld.

25 juni: start seizoenkaartcampagne

Op 25 juni ging de seizoenkaartcampagne van start. Niemand minder dan Tijl Beckand verwoordde op een prachtige manier het gevoel in een geweldige video.

Juli

1 juli: Shaquille Pinas zet carrière voort bij PFK Ludogorets

Na vier seizoenen ADO Den Haag maakte Shaquille Pinas de overstap naar het Bulgaarse PFK Ludogrets. De verdediger kwam in de zomer van 2017 over van FC Dordrecht en werd na een korte periode bij het beloftenteam overgeheveld naar het eerste. Pinas speelde uiteindelijk 80 officiële duels voor ADO Den Haag.

7 juli: eerste editie van Menzis ADO Den Haag G-Voetbaldag

Op woensdag 7 juli werd op Sportpark Prinses Irene de eerste editie van de ‘Menzis ADO Den Haag G-Voetbaldag’ georganiseerd. Naast een aantal spelers en speelsters van ADO Den Haag waren er maar liefst 58 deelnemers aanwezig. Het werd een groot feest en het evenement is zeker voor herhaling vatbaar voor het nieuwe jaar!

 

13 juli: ledenraad HFC ADO Den Haag akkoord met afstaan licentie en aandeel

HFC ADO Den Haag liet weten de licentie, het bijzonder aandeel en de zetel in de Raad van Commissarissen van NV ADO Den Haag af te staan. De aanwezige leden van de ledenraad van de moedervereniging van de club gingen unaniem akkoord met het voorstel van het bestuur dat een week daarvoor bekend werd gemaakt.

30 juli: presentatie nieuwe shirt ADO Den Haag

ADO Den Haag presenteerde op 30 juli met gepaste trots de nieuwe tenues voor het seizoen 2021/2022. Zie hieronder een video van de fotoshoot voor de lancering van de tenues.

Augustus

5 augustus: Thomas Verheydt keert terug op het oude nest

Goaltjesdief Thomas Verheydt keerde op 5 augustus terug op het oude nest. Hij zette een handtekening onder een contract tot medio 2024. De boomlange spits sloot meteen aan bij de selectie van trainer Ruud Brood. Op dit moment is Verheydt clubtopscorer.

07 verheydt

16 augustus: ADO Den Haag in beroep tegen puntenaftrek

Op vrijdag 13 augustus ontving ADO Den Haag een brief van de licentiecommissie, omdat de club tot dan toe niet had kunnen voldoen aan de begrotingsregels van de KNVB. De consequentie daarvan was dat volgens de reglementen van de voetbalbond er drie punten in mindering werden gebracht. Uiteraard was het ADO er alles aan gelegen om dat te voorkomen en ging de club in beroep. Helaas was dit tevergeefs en zijn er inmiddels totaal zes punten in mindering gebracht.

30 augustus: Meijers vertrekt na 253 wedstrijden bij ADO Den Haag

Nadat Aaron Meijers vorig seizoen al op huurbasis voor Sparta uitkwam werd op 30 augustus bekend dat hij definitief de overstap naar Het Kasteel ging maken. De 33-jarige linkspoot droeg acht seizoenen, met trots, het shirt van ADO Den Haag. In zijn periode in geelgroen scoorde de in Delft geboren verdediger 7 keer en gaf hij 29 assists.

 

2 september: Bourard en Matthys tekenen bij ADO Den Haag

Bourard en Matthys, beide spelers bezitten de Belgische nationaliteit, tekenden allebei voor een contract voor een seizoen bij ADO Den Haag. Middenvelder Bourard keerde terug bij ADO Den Haag na een korte periode bij het Hongaarse Fehérvár en Matthys speelde de afgelopen drie seizoenen voor Excelsior.

tussen3

13 september: ADO Den Haag in de Maatschappij 10 jaar actief

Op 13 september 2021 werd gevierd dat ADO Den Haag in de Maatschappij precies tien jaar geleden was opgericht. De stichting organiseert sociaal-maatschappelijke activiteiten voor verschillende doelgroepen. In tien jaar is de stichting flink gegroeid. Waar in het begin een vijftal structurele projecten werden georganiseerd, zijn dat er nu maar liefst twintig.

25 september: Dani Ebben op 21-jarige leeftijd overleden

Op 25 september kwam het trieste nieuws naar buiten dat Dani Ebben op 21-jarige leeftijd was komen te overlijden. De ongeneeslijk zieke fan was uitbehandeld na een jarenlange strijd tegen kanker. Een dag daarvoor werd Dani voorafgaand aan het duel tegen Roda JC nog toegezongen door de supporters in een prachtig eerbetoon.

08 dani ebben

30 september: zes punten aftrek definitief

Op 30 september kreeg ADO Den Haag te horen dat de beroepscommissie van de KNVB de puntenaftrek van zes punten in stand zou houden. Deze sanctie werd opgelegd omdat de club geen garantstelling van 5 miljoen euro kon overleggen.

Oktober

1 oktober: subliem optreden ADO beloond met periodetitel

ADO Den Haag zorgde er met een glansrijke zege (2-6) bij MVV voor dat de eerste periodetitel werd gepakt. Deze periodetitel zorgt ervoor dat ADO Den Haag in ieder geval verzekerd is van een plaats in de play-off wedstrijden voor promotie naar de Eredivisie. Sem Steijn was goud waard voor de ploeg van trainer Ruud Brood met twee vroege goals.

 

21 oktober: begroting goedgekeurd, geen verdere puntenaftrek

De licentiecommissie van de KNVB keurde de begroting goed van het seizoen 21/22. Door dit besluit werd er gegarandeerd dat ADO Den Haag het seizoen kan uitspelen. Ook werd verdere puntenaftrek hiermee voorkomen. Goed nieuws dus voor iedereen bij de club.

25 oktober: ADO Den Haag opent lunchroom in het Cars Jeans Stadion

Sinds 25 oktober is het mogelijk om, ook doordeweeks, in je favoriete voetbalstadion te lunchen. ADO Den Haag opende in oktober namelijk lunchroom Haags Kwartiertje. Deze is te vinden op de begane grond van het stadion, de entree van de lunchroom is via de hoofdingang te bereiken. Ben jij al langs geweest?

November

4 november: Globalon Football Holdings bereikt akkoord met ADO Den Haag

Begin november werd het nieuws wereldkundig gemaakt dat Globalon Football Holdings (GFH) een overeenstemming had bereikt met de directie van ADO Den Haag over de volledige overname van de NV ADO Den Haag (ADO Den Haag). De overname zal definitief worden zodra de WHOA-overeenkomst is afgerond en de KNVB goedkeuring voor de transactie heeft verleend.

09 globalon

12 november: Kabinet besluit dat er geen publiek meer mogelijk is bij wedstrijden

Op 12 november werden de nieuwe coronamaatregelen van de regering aangekondigd. Een van de nieuwe maatregelen was dat er voorlopig geen publiek meer welkom was in de stadions. Een grote domper voor de club, de fans en alle betrokkenen. De thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo van 14 november, dat hard op weg was de drukbezochtste wedstrijd van het seizoen te worden, kon daarom helaas niet plaatsvinden met de supporters erbij.

18 november: Eljero Elia officieel onderdeel van de selectie

Eljero Elia trainde al twee maanden mee met het eerste van ADO Den Haag, maar op 18 november kwam het goede nieuws: de 34-jarige aanvaller tekende een contract. Daardoor is hij vanaf die dag speelgerechtigd bij officiële wedstrijden. Elia kwam eerder uit voor de Hagenaars, dat was tussen 2004 en 2007.

10 elia

December

10 december: Thomas Verheydt evenaart record Lex Schoenmaker

In de wedstrijd van 10 december tegen Jong AZ (3-2) evenaarde spits Thomas Verheydt een stokoud ADO-record van Lex Schoenmaker. De 29-jarige aanvaller scoorde voor de zesde wedstrijd op rij. Iets dat alleen Lex Schoenmaker in 1969 eerder deed namens de club uit Den Haag.

tussen4

14 december: ADO Den Haag door naar achtste finales beker

Door een overwinning op VV Gemert ging ADO Den Haag door naar de volgende ronde van de beker. De volgende ronde van de beker vindt plaats op 18, 19 en 20 januari 2022. RKC Waalwijk zal dan de tegenstander zijn in een uitwedstrijd.

17 december: mooie afsluiting van het jaar

Voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag - NAC werd Sem Steijn verkozen tot Beste Talent van de tweede periode en ontving hij het Bronzen Schild uit handen van zijn vader Maurice.

11 sem steijn

ADO Den Haag heeft het jaar 2021 op een fantastische manier afgesloten. In eigen huis werd NAC met 4-1 aan de kant gezet en heeft de ploeg van trainer Brood zeven duels op rij gewonnen. Spits Verheydt is zeven duels op rij trefzeker en heeft na deze avond een clubrecord in handen.

Tot slot willen we iedereen bedanken voor de steun in het afgelopen jaar. Namens de selectie, staf en de rest van de medewerkers van ADO Den Haag: fijne feestdagen en een sportief 2021!