Het droevige bericht heeft ADO Den Haag bereikt dat Hans van Muijen op 73-jarige leeftijd is overleden. Dat gebeurde afgelopen vrijdag geheel onverwacht na een operatie in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur, waar hij de laatste jaren woonde. Van Muijen was vele jaren als bestuurslid aan de club verbonden en werd wegens zijn bijdragen zelfs benoemd tot Lid van Verdienste. Hij was tevens de zwager van de eveneens veel te jong gestorven Harry Vos, oud-speler van ADO, PSV en Feyenoord. 

Van Muijen kwam in de tachtiger jaren in beeld bij het toenmalige FC Den Haag, toen er een adviesraad moest worden gevormd. Via deze raad kwam hij na een aantal jaren terecht in het bestuur van de club. Hans liet zich kennen als een betrokken en bescheiden persoon. Hij trad nooit nadrukkelijk op de voorgrond, maar stond zeker zijn mannetje op financieel gebied. Op dat vlak toonde hij zich zeer waakzaam.  

In 1989 trad Van Muijen toe tot het bestuur van HSV ADO, ook in de functie van penningmeester. Tot 1997 zou hij aanblijven. Hij bleef daarna de club volgen en trad in 1999 weer aan als penningmeester, ditmaal van HFC ADO Den Haag. Die functie zou hij tot 2005 vervullen. Toen verhuisde hij naar Bali, waar hij zich vestigde met zijn partner. Ook vanaf het Indonesische eiland was zijn interesse voor ADO Den Haag onverminderd en volgde hij de club op de voet. Als hij op familiebezoek in Nederland was bezocht hij steevast de thuiswedstrijden. De laatste jaren woonde Van Muijen dus in Kuala Lumpur. 

ADO Den Haag wenst de familie en vrienden van Van Muijen veel sterkte met het verwerken van het verlies.