Dinsdagavond werden er door het kabinet opnieuw strengere maatregelen aangekondigd om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Onderdeel hiervan is dat het betaald voetbal op de huidige voet mag doorgaan, maar dat er nog wel minimaal vier weken zonder publiek gespeeld moet worden. Daarnaast geldt dat de jeugd de komende weken geen wedstrijden zal spelen.

Nader overleg van vertegenwoordigers van de KNVB met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft woensdag uitgewezen dat de Onder 21- en Onder 18-competities tijdelijk zijn stilgelegd vanwege de aangescherpte coronamaatregelen van de Rijksoverheid. Ook de overige leeftijdsgroepen van de jeugdopleiding komen niet in actie, om het aantal reisbewegingen beperkt te houden. De trainingsschema's worden aangepast op De Aftrap.

De Vrouwen Eredivisie zou in eerste instantie ook tijdelijk worden stilgelegd, maar daar lijkt minister Medische Zorg en Sport Tamara van Ark op terug te zijn gekomen. Later zal er meer duidelijkheid ontstaan over hoe en wanneer de competitie hervat wordt.

Overige maatregelen gehandhaafd

  • De Aftrap (het jeugdcomplex) is niet toegankelijk voor bezoekers, inclusief ouders. De kantine is tevens gesloten.
  • De trainingen van de eerste selectie blijven besloten voor publiek. Zoals bekend is er voorlopig helaas ook geen publiek welkom bij de wedstrijden.
  • Voor de Fanshop gelden de reguliere openingstijden. Wel is er nu, los van de overige RIVM-richtlijnen, sprake van een mondkapjesplicht in de winkel. Ook mogen er maximaal drie bezoekers op hetzelfde moment in de Fanshop aanwezig zijn en kan er alleen per pin betaald worden in de winkel.
  • Het Cars Jeans Stadion blijft open voor een zo beperkt mogelijk aantal bezoekers. De openingstijden zijn wel ietwat veranderd; van 8.00 uur tot 16.00 uur.