ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In de rubriek ‘Fan van Ver’ stellen we deze fans aan je voor. Dit keer Jürgen Mathee uit Roetgen (Duitsland).

Kun je jezelf eerst even voorstellen?
Mijn naam is Jürgen Mathee, 65 jaar oud en woonachtig in Roetgen. Dit Duitse plaatsje ligt vlakbij Monschau en Aken. Sinds 1987 ga ik drie à vier keer per jaar naar Den Haag om een ​​wedstrijd van ADO Den Haag bij te wonen en beschik ik tevens over een Clubkaart.

Hoe en wanneer is de liefde voor ADO Den Haag ontstaan?
In 1987, toen het toenmalige FC Den Haag thuis tegen Ajax speelde, is de liefde voor de club onstaan. Vier weken later was ik er tegen Feyenoord ook weer bij. Vervolgens ontmoette ik mensen van de Supportersvereniging, die mij uitnodigden voor de wedstrijd tegen FC Utrecht. De liefde voor ADO Den Haag kostte me overigens twee huwelijken. De vrouwen vertrokken, maar ADO Den Haag zit nog steeds in mijn hart.

Heb je mensen om je heen die de liefde voor ADO Den Haag met jou delen? En wie?
De liefde voor ADO Den Haag deel ik samen met mijn zes kinderen. Ik heb drie zoons en drie dochters, die inmiddels ook hun hart bij ADO Den Haag hebben liggen en geregeld met mij meegaan naar een wedstrijd. Daarnaast heb ik ook nog drie vrienden waarmee ik de liefde voor de club deel.

''De liefde voor ADO Den Haag kostte me twee huwelijken.''

- Jürgen Mathee

Wat trekt jou zo aan in de club?
ADO Den Haag is voor mij iets heel bijzonders, net als de Haagse bevolking. ADO Den Haag is een warme en gezellige club, een slapende reus. Maar Den Haag is voor mij niet alleen voetbal. Den Haag is speciaal voor me geworden. De inwoners van Den Haag zijn namelijk aardige en hardwerkende mensen die je vertellen waar het op staat en niet achter je rug om praten. Daar houd ik van!

Hoe volg je ADO Den Haag vanuit Roetgen?
Naast dat ik zo'n drie à vier keer per seizoen een wedstrijd in het Cars Jeans Stadion bezoek, kijk ik de overige wedstrijden via internet op FOX Sports of op een Duits kanaal. Ook luister ik regelmatig de wedstrijden van ADO Den Haag via internetradio. Alle andere informatie over de club vind ik op de website en Facebook-pagina van ADO Den Haag. Ik wil gewoon weten wat er zich in Den Haag afspeelt.

Wat zie je als een hoogtepunt sinds je supporter van ADO Den Haag bent?
Het hoogtepunt voor mij als supporter van ADO Den Haag is de halve finale van de beker in het seizoen 1988/1989 tegen PSV geweest. We gingen naar Eindhoven met ruim 3.000 supporters. De sfeer was fantastisch, al verloren we helaas wel met 5-2. Ook de wedstrijden tegen Ajax zijn altijd bijzonder, maar dit vind ik ook van de wedstrijden die we in Sittard en Kerkrade hebben gespeeld.

Kom je nog weleens naar Den Haag en zo ja, pak je dan nog weleens een wedstrijd mee?
De laatste twee seizoenen zijn we drie à vier keer naar een wedstrijd van ADO Den Haag geweest. Omdat ik een Clubkaart heb, kan ik voor de grote wedstrijden helaas maar één van mijn kinderen meenemen. Als ADO Den Haag om 12.15 uur thuis speelt, dan sta ik al om 4.00 uur op om ruim op tijd bij het stadion te zijn, zodat ik nog met iedereen een praatje kan maken in het supportershome. Ik ben op zo’n dag pas om 20.00 uur weer in Roetgen. Maar dat vind ik helemaal niet erg.

AANMELDEN

Ben of ken jij ook een Fan van Ver? Meld je dan snel aan via adodenhaag.nl/fanvanver.

Foto: northside.nl