Het was op maandag 16 december weer tijd voor de jaarlijkse vrijwilligersavond. Het is de dag waarop de rollen omgedraaid zijn. De vrijwilligers, die zich het hele jaar door een slag in de rondte werken zodat de bal zorgeloos kan rollen in het Cars Jeans Stadion, werden in het zonnetje gezet door de spelers, stafleden en medewerkers van ADO Den Haag en ADO Den Haag Vrouwen. Het was weer een schitterende avond.

img 4164

Vanaf 18.00 uur begon het fraai aangeklede Haags Heineken Huis in het Cars Jeans Stadion vol te stromen met vrijwilligers. ADO Den Haag had haar best gedaan om alles tot in de puntjes te regelen, omdat het wilde laten zien dat het trots is op alle vrijwilligers en dat deze belangrijke krachten alle waardering verdienen.

Terwijl iedereen het eerste drankje in de hand had, opende Mohammed Hamdi de avond met een speech. De Algemeen Directeur van ADO Den Haag blikte kort terug op het jaar 2018. Hamdi weidde uit over diverse hoogtepunten binnen en buiten de lijnen en noemde ook de dieptepunten, zoals het vertrek van Fons Groenendijk. Hij vroeg iedereen ook een moment stil te staan bij het recente overlijden van Ad Planken, een ambassadeur van de club, maar ook van de vrijwilligers. Hamdi sprak verder zijn waardering uit aan de vrijwilligers en gaf aan dat de eigenschappen van deze krachten een inspiratiebron voor de in te zetten comeback van het team kan vormen. Hamdi sloot af met de volgende woorden: “De club is een belangrijk deel van jullie leven, maar jullie leven is ook een belangrijk deel van de club.”

img 4182

De vrijwilligers konden genieten van een heerlijk Indisch buffet, een ijskraam en door de spelers en speelsters geserveerde drankjes. John Medley zorgde voor de muzikale omlijsting van de meer dan geslaagde avond.

img 4166

Niet alleen de vrijwilligers genoten, maar de spelers en speelsters ook. Luuk Koopmans stond als een rasechte Brabander biertjes te tappen achter de bar. “Ik vind het een leuke en geslaagde avond. De vrijwilligers werken het hele jaar keihard voor ons en dan is het mooi om een avondje voor hen te werken”, sprak de keeper tegen ADO TV. Lorenzo van Kleef, die achter de buffetschalen stond, sluit zich aan bij Koopmans’ woorden. “Zij hebben alles over voor onze club en het is belangrijk dat we op zo’n avond voor hen klaarstaan.”

Video

 

Foto's