Mohammed Hamdi is dinsdag gepresenteerd aan de pers. De nieuwe algemeen directeur, die op 29 augustus aantrad in het Cars Jeans Stadion, maakte samen met het nieuw gevormde Management Board kennis met de journalisten en stond alle aanwezige partijen rustig te woord. Waaronder uiteraard ADO TV. “Ik voel me hier thuis”, zegt Hamdi.

Als thuiskomen. Zo voelt de aanstelling als algemeen directeur vooral voor Hamdi, die in 2013 en 2014 al op de commerciële afdeling van de club werkzaam was. “Toen ik hier vijf jaar geleden wegreed dacht ik al dat het mooi zou zijn om ooit terug te keren bij deze prachtige club. Dat ik na vijf jaar algemeen directeur ben geworden is misschien snel, maar ook heel mooi”, aldus Hamdi. Op zijn eerste werkdag viel hij meteen met de neus in de boter, omdat er toen een sponsorbijeenkomst plaatsvond bij De Kompaan. “Ik ben daar warm ontvangen. En dat geldt ook voor de collega’s. De start is me goed bevallen”, stelt Hamdi.

De afgelopen jaren deed Hamdi (internationale) managementervaring op bij Lagardère, Infront Sports & Media en Al-Jazira, een club uit Abu Dhabi. “Ik ben ADO Den Haag in de tussentijd blijven volgen en zag in de afgelopen twee seizoenen dat er een heel goede prestatie neergezet is door Fons Groenendijk, zijn technische staf en Manager Voetbalzaken Jeffrey van As. Nu is het aan ons om deze lijn gezamenlijk door te trekken.”

Hamdi beseft dat er veel gezegd en geschreven is over het wel en wee bij ADO Den Haag, maar wil vooral vooruitkijken. Dat doet hij, naast de technische leiding, met de andere leden van het Management Board: Henrik-Jan Rinner, Frans van Steenis en Kees Jansma. “Met dit team gaan we proberen om de volgende stap te zetten”, vertelt Hamdi, die nog geen concrete doelen wil formuleren. “Ik hanteer graag de 100 dagen-regel. In deze periode wil je de organisatie zo goed mogelijk leren kennen, te weten komen wat de doelstellingen waren, uitvinden waar we nu staan en vandaaruit een stip op de horizon kunnen zetten.”

Het is voor Hamdi in ieder geval al begonnen met twee zeges in twee duels (RKC Waalwijk en VVV-Venlo). “Toeval natuurlijk, maar wel mooi voor de club waar ik me hartstikke thuis voel”, glimlacht Hamdi.