Het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag vormt het decor voor de komende twee thuiswedstrijden van AZ. Omdat de club op dit moment geen gebruik kan maken van het eigen AFAS Stadion, biedt ADO Den Haag de club uit Alkmaar een helpende hand. Dat aanbod heeft AZ met dankbaarheid aanvaard.

AZ moet noodgedwongen uitwijken, omdat een deel van het dak van het AFAS Stadion afgelopen zaterdag door de harde wind instortte. Er vielen gelukkig geen slachtoffers bij het incident, maar de consequenties van het naar beneden gevallen dak zijn uiteraard groot. Waaronder dus een snelle zoektocht naar een alternatieve speellocatie. ADO Den Haag gaf vanwege de goede relatie met AZ direct aan dat het de club in nood graag wilde helpen en hakte maandag, samen met de Alkmaarders, de knoop door. Dat gebeurde in overleg met de lokale driehoek van Den Haag, die zich zeer flexibel en bereidwillig heeft opgesteld.

Komende donderdag (20.30 uur) wordt eerst de returnwedstrijd van AZ tegen FC Mariupol afgewerkt in het Cars Jeans Stadion. Het eerste duel met de Oekraïense club in de derde voorronde van de Europa League eindigde afgelopen week in een 0-0 gelijkspel. Drie dagen later, op zondag om 16.45 uur, wordt het Eredivisieduel van AZ met FC Groningen in Den Haag gespeeld.