Afgelopen maandag heeft ons het droevige nieuws bereikt dat Sandor Popovics is overleden. De Hongaarse oud-voetballer en -trainer is 80 jaar geworden. Bij FC/ADO Den Haag was Popovics tussen 1995 en 1998 werkzaam als chef de bureau/manager algemene zaken.

Popovics speelde als voetballer in Hongarije, Duitsland en Nederland (Sparta en FC Zaanstreek), maar genoot zijn grootste bekendheid als trainer van een flink aantal clubs. Als trainer zwaaide de Hongaarse oefenmeester onder meer de scepter bij Quick, De Graafschap, NEC, Cambuur, Excelsior, FC Eindhoven en RBC Roosendaal.

FC Den Haag en ADO Den Haag leerden Popovics in 1995 kennen als een warme, sociaal voelende en keihard werkende man voor wie niets te veel was. FC Den Haag was destijds bezig uit een diep financieel dal te klimmen, waardoor veel werk door weinig mensen moest worden gedaan. Toen hij in het Zuiderpark begon was Theo Verlangen trainer en Eric Bessem manager commerciële zaken. Popovics was enthousiast en kwam extravert en emotioneel over. Met zijn luide stem en Nederlands met een hoorbaar Hongaars accent wist hij veel mensen te begeesteren. Popovics werd daarnaast erkend als veel wetende voetbalkenner, mede op grond van zijn ervaring als speler en trainer en zijn kennis van het Oost-Europese voetbal. Toen ADO Den Haag in 1998 wijzigingen doorvoerde in de organisatie en Popovics een andere functie aanbood (scouting), weigerde hij deze te aanvaarden. Hierdoor scheidden de wegen van de club en Popovics.

ADO Den Haag wenst de familie en vrienden van Sandor veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke periode.

Foto: Voetbal International