Na het grootschalige succes van vorig seizoen, waarbij een kleine 500 leden van RKVV Meerburg de wedstrijd ADO Den Haag-PEC Zwolle bezochten, was het afgelopen vrijdag opnieuw raak. Echter waren er nu 755 ‘Rijndijkers’ (401 kinderen en 354 volwassenen) aanwezig om dezelfde twee teams aan het werk te zien.

“Na het enorme succes van vorig seizoen wilden we er dit seizoen uiteraard weer bij zijn en staan we inmiddels ook op de mailinglijst van de Haagse club. Een voorwaarde vanuit Meerburg-kant was een vrijdagavondwedstrijd. Net als vorig jaar toevallig met de Zwollenaren als tegenstander. Afgelopen seizoen waren we herkenbaar aan de Meerburg-shirts, maar dit jaar is er een aantal sponsoren opgestaan en hebben we iedereen kunnen voorzien van een Meerburg-shawl. Een hoop geregel, maar de samenwerking tussen de leeftijdscoördinatoren en de teamleiders was perfect en mede ook dankzij vele vrijwilligers is het een enorm succes geworden”, aldus Bas van der Klaauw, die onder meer Coördinator Bovenbouw en één van de initiatiefnemers van dit hopelijk jaarlijks terugkerende evenement is.

Leuke bijkomstigheid bij de wedstrijd tegen PEC Zwolle van vorig jaar was dat oud-Meerburg-speler Mats van Kins een paar minuten voor tijd mocht invallen bij het team van Fons Groenendijk, Leidenaar en natuurlijk trainer van de thuisploe. Bij de editie van dit seizoen stond voormalig Meerburg-speler Gustavo Hamer in de basis; hij verdedigde de blauw-witte kleuren van de bezoekers en was één van de betere spelers bij de Zwolse ploeg. Vanaf een uur of zes was het één en al Meerburg wat de A4 bevolkte, en tot aan de aftrap (20.00 uur) druppelden de Meerburgers het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag binnen. Naast de gebruikelijke vakken 20 t/m 23 waren ook de ingangen van de vakken 27 en 28 opengesteld, in overleg met de beveiliging.

Na het uitreiken van de shawls en het nuttigen van diverse lekkernijen kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. Een geweldig gezicht, al die Meerburgers gebroederlijk bij en naast elkaar, allen herkenbaar aan de zwart-witte banjer en zich voortreffelijk gedragend. Hoewel de meegereisde ouders en begeleiders in de minderheid waren lieten zij zich ook niet onbetuigd en het vooraf ingezette O, O, Den Haag was voor een aantal toch ook weer iets ‘oldschools’, terugdenkend aan vroeger, aan Het Zuiderpark.

Vriendjes hadden elkaar opgezocht, ouders zaten naast elkaar en allen hebben genoten van een ‘Haags Anderhalf Uurtje’. De wedstrijd zelf was wat matig, maar daar maalde niemand met een geel-groen hart om; ADO Den Haag was de gelukkige met een 1-0 eindstand, gezien de stand op de ranglijst zeer belangrijk. En iedereen met een zwart-wit hart vond het wederom een geweldige happening. En de resultaten van ADO Den Haag met de Meerburg-enclave op de tribune zijn uitstekend: de volle buit uit twee wedstrijden en een doelsaldo van 5 voor en 0 tegen.

Er waren vele blije gezichten in het Cars Jeans Stadion te zien, maar één gezicht glom echt de gehele avond. Hij stond erbij, keek ernaar en zag dat het goed was: de trotse voorzitter Michiel Cuijpers.

190215lll1155

Tekst: RKVV Meerburg